tiistai 27. syyskuuta 2011

HS: Vihreät ilmoitti poliisille järjestöjohtajan blogitekstistä

Helsingin Sanomat: Vihreät ilmoitti poliisille järjestöjohtajan blogitekstistä 27.9.2011
Uusi Suomi: Vihreiden sisällä vihakupru – ”Poliisiasia” 26.9.2011

Vihreät on tehnyt poliisille ilmoituksen Lahden Vihreät ry:n puheenjohtajan Petri Honkasen blogikirjoituksesta. Honkanen kirjoitti Puheenvuoro-blogissa, että "viranomaisten ja tuomioistuintuomareiden laiton virkatoiminta oikeuttaa väkivallan heitä kohtaan". Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uusi Suomi.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi sanoo HS:lle, että vaikka kyseessä on Honkasen yksityisasia, kirjoitus on "täysin tuomittavaa".

"Väkivallan käytön uhkaus viranomaisia tai tuomareita kohtaan ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää."

Honkanen sanoi maanantaina Uudelle Suomelle, että kirjoitus oli harkittu teko. "En uhannut kenenkään henkeä vaan puhuin oikeutuksesta."

Kirjoituksen taustalla oli hänen mukaansa pitkään jatkunut huoltajuuskiista.

Ainakin toistaiseksi poliisit ovat käyneet vain puhuttamassa Honkasta. Puoluesihteeri Laturin mukaan puolueessa mahdolliset jatkotoimet Honkasta kohtaan ovat paikallisyhdistyksen päätettävissä.

________________________________

Uusi Suomi: Vihreiden sisällä vihakupru – ”Poliisiasia”

Vihreät on ilmoittanut poliisille Lahden Vihreiden puheenjohtajan Petri Honkasen kirjoittamasta blogitekstistä, kertoo puolesihteeri Panu Laturi Uudelle Suomelle.

Honkanen kirjoitti blogissaan, että ”viranomaisten ja tuomioistuintuomareiden laiton virkatoiminta oikeuttaa väkivallan heitä kohtaan”. Lisäksi hän kirjoitti, että ”tarvitaan väkivaltaa ja väkivallan uhkaa kansalaisten taholta sekä tuomioistuimia että moninaisia viranomaisinstansseja kohtaan”.

- Olemme olleet yhteydessä poliisiin. Ilmoitimme, että tällainen blogi on olemassa. Se oli tiedonanto poliisille, Laturi kertoo.

Laturin mukaan vihreät huomasivat blogitekstin itse ja ilmoittivat siitä viranomaisille. Laturin mukaan muita toimia Honkasta kohtaan harkitaan puolueen sisällä. Hän ei kuitenkaan tarkenna, missä vaiheessa mahdollisista jatkotoimista päätetään.

- Korostan, että tämä on Honkasen yksityisasia eikä liity vihreisiin millään tavalla. Emme tietenkään hyväksy tällaisia tekstejä, Laturi sanoo.

Myös puolueen puheenjohtajaa, ympäristöministeri Ville Niinistöä on informoitu tapauksesta, kertoo hänen avustajansa Uudelle Suomelle.

Honkanen on kommentoinut kohublogiaan Uudelle Suomelle toteamalla, että teksti oli harkittu teko. Lue lisää tästä. Honkanen kirjoitti tänään yhteisöpalvelu Twitterissä näin:

- Poliisit piipahtivat tänään. Ei saisi lietsoa väkivaltaa netissä.

Honkanen julkaisi blogikirjoituksensa Puheenvuoro-palvelussa lauantaina aamupäivällä. Uusi Suomi on sulkenut Honkasen blogin.

____________________________________________

Uusi Suomi: Nyt puhuu kohublogisti: ”Harkittu teko”

Kohua herättäneen blogin kirjoittanut Lahden Vihreiden puheenjohtaja Petri Honkanen kommentoi nyt Uudelle Suomelle kirjoituksensa taustoja.

- Se oli täysin harkittu teko, ja kerroin saman myös luonani tänään käyneille poliiseille, Honkanen sanoo.

- En uhannut kenenkään henkeä vaan puhuin oikeutuksesta.

Honkanen kirjoitti blogissaan, että ”viranomaisten ja tuomioistuintuomareiden laiton virkatoiminta oikeuttaa väkivallan heitä kohtaan”. Lisäksi hän kirjoitti, että ”tarvitaan väkivaltaa ja väkivallan uhkaa kansalaisten taholta sekä tuomioistuimia että moninaisia viranomaisinstansseja kohtaan”. Honkanen julkaisi blogikirjoituksensa Puheenvuoro-palvelussa lauantaina aamupäivällä. Uusi Suomi on sulkenut Honkasen blogin.

Honkanen kertoo, että blogikirjoituksen taustalla on seitsemän vuotta jatkunut lasten huoltoriita, jossa hän itse on osallisena. Honkasen mukaan riita-asia on yhä kesken.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kertoi aiemmin tänään Uudelle Suomelle, että kyseessä on Honkasen yksityisasia. Laturi kertoi myös, että vihreät on ilmoittanut blogista poliisille.

Honkanen sanoo käsittäneensä asian niin, että poliisi ei ainakaan toistaiseksi ole käynnistänyt blogin takia tutkintaa. Poliisi on ainoastaan käynyt puhuttamassa Honkasta.

Honkasen mukaan hän ei ole ollut yhteydessä vihreiden puoluejohtoon eikä toisinpäin.

- Jos he haluavat erottaa minut puolueesta, niin voivat erottaa. Olen joka tapauksessa luopumassa [Lahden Vihreiden] puheenjohtajuudesta vuodenvaihteessa, Honkanen sanoo.