sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kaleva: Diakoniaopistossa aloitettiin uudenlainen maahanmuuttajien koulutus

Kaleva: Diakoniaopistossa aloitettiin uudenlainen maahanmuuttajien koulutus 18.9.2011

Diakoniaopistossa on tänä syksynä aloitettu uudenlainen koulutus sosiaali- ja terveysalalle tähtääville maahanmuuttajille. Uutta on, että vuoden valmistavassa koulutuksessa suomen kielen opinnot on nidottu aiempaa tiiviimmin ammatillisiin opintoihin.

Tämä näkyy esimerkiksi niin, että suomen kielen opettaja on mukana hoitoalan tunneilla, ja kertaa vielä tunnin jälkeen hoitoalan ammattisanastoa opiskelijoiden kanssa.

"Koulutuksessa nivotaan yhteen kolme tasoa, sillä tunnilla opittua ja opettajan kanssa kerrattua ammattisanastoa käytetään vielä torstaisin työharjoittelussa esimerkiksi vanhainkodissa ja päiväkodissa", kertoo maahanmuuttajakoulutuksen vastuuopettaja, suomen kielen opettaja Raisa Lantto.

Lantto ja hoitoalan ammatillisten aineiden opettaja Anne Jauhonen ovat opettaneet ryhmää nyt kuukauden päivät. Molemmat ovat yllättyneet opiskelijoiden motivaatiosta. "Tämä on ollut innostava syksy. On mukava nähdä, kuinka opiskelijat oikein imevät tietoa", Jauhonen kertoo. Lantto arvelee, että motivaatiota lisää koulutuksen selkeä ja konkreettinen tavoite jatkaa lähihoitajan opintoihin.

Lue lisää sunnuntain Kalevasta.