perjantai 23. syyskuuta 2011

Uusi Suomi: Raju syytös poliisille – MTV3: ”Kassa on tyhjä ja nyt löytyi terroriepäily”

Uusi Suomi: Raju syytös poliisille – MTV3: ”Kassa on tyhjä ja nyt löytyi terroriepäily” 23.9.2011

Suomessa laatuaan ensimmäiseen terrorismiepäilyyn liittyvä oikeudenkäynti sai tänään yllättävän käänteen, kun epäillyn naisen asianajaja avasi suunsa Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus käsitteli kahden terrorismin tukemisesta epäillyn vangitsemisen jatkoa Salmisaaren oikeustalolla. Epäiltyinä on Suomessa asuva nainen ja mies. Miestä epäillään rahallisen tuen antamisen lisäksi myös ihmisten värväämisestä terrorismiin.

Oikeus päätti jatkaa epäillyn naisen vangitsemista. Naisen asianajaja Matti Nurmela esitti MTV3:n mukaan oikeussalissa merkittävän huomion puheenvuoronsa aikana:

- Outo yhteensattuma, että Supon johtaja sanoo, että terrorismin tutkintaan meni 800 000 euroa ja että kassa on tyhjä. Nyt alkaa budjetin lähetekeskustelut ja vaaditaan lisää rajaa terrorismin tutkintaan. Kukin voi vetää tästä johtopäätöksiä, MTV3 raportoi Nurmelan sanoneen.

Epäiltyjen asianajajat ovat ilmaisukiellossa oikeudenkäynnin ja esitutkinnan suhteen. He eivät siis saa julkisesti kommentoida käsiteltävää asiaa.

Miesepäillyn asianajaja Jarkko Jaatela kertoo asiakkaansa olevan hämillään terroristiepäilystä.

- Hän on Suomessa työskentelevä perheellinen mies, Jaatela sanoi MTV3:lle.

Keskusrikospoliisi ilmoitti viime viikon perjantaina käräjäoikeuden vanginneen kaksi henkilö epäiltynä avunannosta terrorismiin.

__________________________________

MTV3: Molempien terrorismiepäiltyjen vangitsemista jatkettiin - kiistävät rikoksen

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt pitää terrorismiepäilyistä vangitun kaksikon edelleen vangittuna. Kaksikko on ollut tutkintavankeudessa kaksi viikkoa. Heidät on vangittu todennäköisin syin.

Poliisi epäilee vangittuja naista ja miestä terrorismin rahoittamisesta ja miestä lisäksi terrorismiin värväämisestä. Rikollisen toiminnan uskotaan ajoittuneen viime vuoden kesän ja tämän vuoden kevään välille.

Miesepäillyn asianajaja Jarkko Jaatela kertoo päämiehensä kiistävän rikoksen.

- Hän on suhtautunut tähän raskaasti. Hän on Suomessa työskentelevä perheellinen mies.

Oliko tämä yllätys hänelle?

- Ihan varmasti, Jaatela kertoi ja vastasi ettei ota kantaa rikosepäilyjen perusteisiin.

Poliisi on määrännyt molemmille asianajajille ilmaisukiellon.

Naisepäillyn asianajaja Matti Nurmela totesi tänään jutusta Helsingin käräjäoikeudessa seuraavaa:

- Outo yhteensattuma, että Supon johtaja sanoo (Helsingin Sanomissa), että terrorismin tutkintaan meni 800 000 euroa ja että kassa on tyhjä. Ny alkaa budjetin lähetekeskustelut ja vaaditaan lisää rajaa terrorismin tutkintaan. Kukin voi vetää tästä johtopäätöksiä.
___________________________________

Iltalehti: Näin postimiehestä tuli terroristiepäilty

Terrorismirikoksesta epäilty mies työskenteli taksikuskina ja postikeskuksessa.

Kun keskusrikospoliisi äskettäin paljasti harvinaisen terrorismijutun kahden epäillyn iät ja osan tunnistetiedoista, alkoi Helsingin postikeskuksessa kuhina.

Toinen epäillyistä, vuonna 1977 syntynyt somalimies oli kuin kuka tahansa. Yritteliäs, työssä käyvä helsinkiläinen, joka teki välillä jopa kahta työtä päällekkäin. Toki sillä erotuksella, että "Husseinia" epäillään tällä hetkellä värväyksistä terrorismirikoksen tekemiseen sekä terrorismin rahoittamisesta. Vangitsemisoikeudenkäynti oli salainen.

Husseinin työkaverit kertovat perjantain (23.9.) Iltalehdessä, millainen mies on terroristiepäilty.

Kuvateksti: Mies kertoi käyneensä useita kertoja yksin Syyriassa. Matkojen tarkoitus on epäselvä.