perjantai 24. helmikuuta 2012

Aamulehti: Tanssinopettajien seksirikossarja aiheuttaa ylilyöntejä: Laiton uhkaus!

Aamulehti: Tanssinopettajien seksirikossarja aiheuttaa ylilyöntejä: Laiton uhkaus! 24.2.2012

Pirkanmaalla tutkittavana oleva epäilty seksirikossarja aiheuttaa poliisin mukaan ylilyöntejä. Poliisi pyytääkin mediaa tarkkailemaan sivuillaan käytävää yleisökeskustelua ja reagoimaan siellä mahdollisesti esiintyviin ylilyönteihin, rasismi- sekä vihapuheisiin välittömästi.

Samalla poliisi vetoaa yleisöön, että kaikki pidättäytyvät kohtuuttomista mielenilmauksista ja jopa rikostunnusmerkistön täyttävistä kirjoituksista muun muassa sosiaalisessa mediassa. Poliisi toivoo, että suomalaisille tunnusomaisesta laillisuusperiaatteen tinkimättömästä noudattamisesta pidettäisiin kiinni ja ketään ei kohdella syyllisenä ennen kuin oikeus on aikanaan asian ratkaissut.

Kirjoitusten ja mielenilmausten mahdollisesti aiheuttamat rikosilmoitukset, niiden kirjaaminen ja tutkiminen tulevat hidastamaan ja haittaamaan pääasian tutkintaa.

Tänään on kirjattu yksi asiassa ulkopuoliseen kohdistunut laiton uhkaus.

Pirkanmaan poliisi tutkii rikossarjaa, jossa kolmea eteläamerikkalaissyntyistä tanssinopettajaa epäillään useista seksuaalirikoksista.

______________________________________

Poliisitiedote: Pirkanmaalla tutkittavana oleva epäilty seksirikossarja aiheuttaa ylilyöntejä

Tutkittavana olevaan seksirikosasiaan liittyen Pirkanmaan poliisi pyytää mediaa tarkkailemaan sivuillaan käytävää yleisökeskustelua ja reagoimaan siellä mahdollisesti esiintyviin ylilyönteihin, rasismi- sekä vihapuheisiin välittömästi.

Samalla poliisi vetoaa yleisöön, että kaikki pidättäytyvät kohtuuttomista mielenilmauksista ja jopa rikostunnusmerkistön täyttävistä kirjoituksista sosiaalisessa mediassa taikka muuten. Poliisi toivoo, että suomalaisille tunnusomaisesta laillisuusperiaatteen tinkimättömästä noudattamisesta pidettäisiin kiinni ja ketään ei kohdella syyllisenä ennen kuin oikeus on aikanaan asian ratkaissut.

Kirjoitusten ja mielenilmausten mahdollisesti aiheuttamat rikosilmoitukset, niiden kirjaaminen ja tutkiminen tulevat hidastamaan ja haittaamaan pääasian tutkintaa. Tänään on kirjattu yksi asiassa ulkopuoliseen kohdistunut laiton uhkaus.