maanantai 20. helmikuuta 2012

Vihreä Lanka: Päätös vuoden 2012 pakolaiskiintiöistä: Heille Suomi raottaa oveaan

Vihreä Lanka: Päätös vuoden 2012 pakolaiskiintiöistä: Heille Suomi raottaa oveaan 20.2.2012

Sisäasiainministeriö on päättänyt tämän vuoden pakolaiskiintiön kohdentamisesta.

Pakolaiskiintiö on 750 henkilöä, jonka mukaan Suomeen otetaan 200 afganistanilaista pakolaista Iranista, 150 myanmarilaista pakolaista Thaimaasta, 150 kongolaista pakolaista Ruandasta sekä 150 irakilaista, iranilaista, afganistanilaista ja somalialaista pakolaista Turkista.

Lisäksi Suomi ottaa vastaan 100 hätätapausta, jotka ovat kiireellistä sijoitusta vaativia pakolaisia.

Sisäministeriön mukaan kaikkien ryhmien osalta kyseessä on pitkittynyt ja vaikea pakolaistilanne ja uudelleensijoittaminen kolmanteen maahan on ainoa kestävä vaihtoehto.

_______________________________________________

Sisäasiainministeriö: Vuoden 2012 pakolaiskiintiössä otetaan samoja ryhmiä kuin viime vuonna

Sisäasiainministeriö on tehnyt päätöksen pakolaiskiintiön kohdentamisesta. Pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Kotouttamis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä on puoltanut sisäministeriön esitystä. Vuoden 2012 pakolaiskiintiössä otetaan vastaan 200 afganistanilaista pakolaista Iranista, 150 myanmarilaista pakolaista Thaimaasta, 150 kongolaista pakolaista Ruandasta sekä 150 irakilaista, iranilaista, afganistanilaista ja somalialaista pakolaista Turkista. Lisäksi Suomi ottaa vastaan 100 hätätapausta, jotka ovat kiireellistä sijoitusta vaativia pakolaisia.

Suomen vastaanottamat pakolaisryhmät säilyvät pääosin ennallaan. Afganistanilaisia, myanmarilaisia ja kongolaisia pakolaisia Suomi vastaanotti myös viime vuonna. Suomella on lisäksi aiempaa kokemusta nyt Turkista vastaanotettavista ryhmistä. Pakolaiskiintiön kohdentaminen perustuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n esitykseen.

Kaikkien ryhmien osalta kyseessä on pitkittynyt ja vaikea pakolaistilanne ja uudelleensijoittaminen kolmanteen maahan on ainoa kestävä vaihtoehto. Kunnilla on jo useamman vuoden kokemus juuri näiden ryhmien vastaanottamisesta.