perjantai 17. helmikuuta 2012

Kaleva: Pudasjärvelle saapuu kiintiöpakolaisia Kongosta

Kaleva: Pudasjärvelle saapuu kiintiöpakolaisia Kongosta 17.2.2012

Kaikki on Pudasjärvellä valmista siihen, että kaupunki voi vastaanottaa noin 40 kiintiöpakolaista Kongon demokraattisesta tasavallasta.

Kehitysjohtaja Mikko Kälkäjä näkee kiintiöpakolaiset tärkeänä osana noin 9 000 asukkaan kaupungin tulevaisuudessa. "Pudasjärven väestö on vähenemään päin. Pyrimme pitämään kaupungin elinvoimaisena ja kehityskykyisenä, vaikka viime vuosina menoja on jouduttu paljon karsimaan."

Kiintiöpakolaisten tarkkaa saapumispäivää ei tiedä kukaan. Asunnot, päivähoito- ja koulupaikat sekä aikuisten kotoutumiskoulutus odottavat uusia kaupunkilaisia.

"He odottavat maastapoistumislupaa. Toivottavasti saamme heidät Pudasjärvelle kevään aikana, mutta saapuminen saattaa kestää vielä puolikin vuotta", Pudasjärven kaupungin projektikoordinaattori Virpi Harilahti-Juola toteaa.

Pudasjärvelle saapuvat kiintiöpakolaiset ovat osa Suomen valtion määrittämää pakolaiskiintiötä, johon valtio on sitoutunut YK:n kansainvälisen pakolaissopimuksen kautta. Suomen osuus on 750 henkilöä vuodessa.

Lue lisää Pudasjärven pakolaisista perjantain Kalevasta.

Kuvateksti:
Työ- ja elinkeinoministeriön projektipäällikkö Marisel Soto Godoy muistuttaa, että kotouttaminen on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen asia. Hänen mielestään Suomeen kotoutuu parhaiten, kun oppii kielen, tutustuu suomalaisiin ihmisiin ja tuntee kuuluvansa johonkin yhteisöön.