torstai 16. helmikuuta 2012

Sisäasiainministeriö: Uusi syrjintälautakunta asetettu toimikaudeksi 2012–2016

Sisäasiainministeriön tiedote: Uusi syrjintälautakunta asetettu toimikaudeksi 2012–2016 16.2.2012

Valtioneuvosto on asettanut tänään torstaina 16.2. syrjintälautakunnan toimikaudeksi 19.2.2012–18.2.2016. Syrjintälautakunnan puheenjohtajana jatkaa varatuomari Jukka Rainio Helsingin hovioikeudesta. Lautakunnan varapuheenjohtajana toimii oikeustieteiden tohtori, professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta.

Syrjintälautakunta on tuomioistuimen tapaan itsenäinen ja puolueeton toimielin, joka ratkaisee viranomaisiin, oikeushenkilöihin ja yksityishenkilöihin kohdistuvia etnistä syrjintää koskevia hakemuksia. Yhdenvertaisuuslain nojalla se voi vahvistaa etnistä syrjintää koskevassa asiassa osapuolten välisen sovinnon tai kieltää jatkamasta tai uusimasta syrjinnän kiellon tai vastatoimien kiellon vastaista menettelyä sekä asettaa ja tuomita maksuun uhkasakon kieltopäätöksen tehosteeksi. Syrjintälautakunta ei käsittele työsuhdetta tai julkisoikeudellista palvelussuhdetta tai työharjoittelua tai muuta vastaavaa toimintaa työpaikalla koskevia hakemuksia.


Syrjintälautakunnan kokoonpano toimikaudella 19.2.2012–18.2.2016:

Puheenjohtaja, VT, määräaikainen hovioikeudenneuvos Jukka Rainio, Helsingin hovioikeus

Varapuheenjohtaja: OTT, professori Tuomas Ojanen, Helsingin yliopisto

Lakimiesjäsenet: OTT Tuomas Ojanen professori, Helsingin yliopisto (varajäsenen OTT, Juha Lavapuro Turun yliopisto), VT Susanna Kuosmanen kihlakunnansyyttäjä, Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto (varajäsen VT, OTL Hannu Kiuru), OTL Markku Fredman asianajaja, Asianajotoimisto Fredman & Månsson Oy (varajäsenen OTT Minna Ruuskanen nuorempi oikeuskanslerinsihteeri).

Jäsenet: VTT Inga Jasinskaja-Lahti professori, Helsingin yliopisto (varajäsenen FT Karmela Liebkind-Ormala professori, Helsingin yliopisto), OTM Muhammed Husein (varajäsenen YTT Anne-Mari Souto hankepäällikkö, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä) OTK Liisa Murto oikeuksienvalvontalakimies, Näkövammaisten keskusliitto (varajäsen YTT Tarja Kuula tutkijalehtori, Humanistinen ammattikorkeakoulu).