sunnuntai 19. helmikuuta 2012

MTV3: Pizzerian tulituksen uhrit maahanmuuttajataustaisia

MTV3: Pizzerian tulituksen uhrit maahanmuuttajataustaisia 19.2.2012

Oulun pizzeria Monacossa tapahtuneessa ampumävälikohtauksessa kuollut henkilö oli ravintolan 21-vuotias työntekijä. Ampujaksi epäilty oululainen 24-vuotias mies haavoitti myös 42-vuotiasta miestä, joka on ravintolan entinen yrittäjä.

42-vuotias toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan hoitoon ja hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa. Nykyinen pizzeriayrittäjä pääsi pakenemaan luoteja. Kaikki kolme ovat maahanmuuttajataustaisia.

Epäilty ampui lopuksi itseään ja hänet toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. Poliisi ei ole pystynyt puhuttamaan epäiltyä, ja hänen toipumisestaan on vain vähäisiä toiveita.

Pohjois-Suomen poliisin mukaan tekijäksi epäilty on poliisin ollut tekemisissä poliisin kanssa aiemminkin.

-----

MTV3: Oulun ampujaksi epäillyllä raskas rikostausta - tulitusta edelsi riita?

Oululaisessa pizzeria Monacossa ammuskelleella 24-vuotiaalla suomalaisella miehellä on erittäin raskas rikostausta. Tutkinnanjohtaja Risto Viipola Pohjois-Suomen poliisista kertoo MTV3 Uutisille, että mies on kärsinyt esimerkiksi tappotuomion.

Viipolan mukaan epäilty oli ehtinyt tilata ravintolassa normaalisti pizzan, ennen kuin hän ilmeisesti suuttui jostain. Poliisi selvittää nyt, edelsikö ammuskelua sanaharkka ravintolan työntekijöiden kanssa.

Alkoholilla oli osuutta tapahtumiin. Epäilty surma-ase on poliisin mukaan todennäköisesti hankittu aiemmassa asuntomurrossa.

Poliisin mukaan ammuskelussa kuollut 21-vuotias mies on syntyjään marokkolainen ja 42-vuotias haavoittunut mies algerialainen. Ampujaa karkuun päässyt pizzeriayrittäjä on myös maahanmuuttajataustainen.

Ampujaksi epäilty mies ampui itseään tulituksen päätteeksi. Hän on kriittisessä tilassa sairaalassa, eikä hänen selviämisensä ole todennäköistä.

_______________________________

Ilta-Sanomat: Epäilty tilasi pitsan - avasi tulen ennen tilauksen valmistumista


Pizzerian ampumavälikohtauksessa Oulu Kaukovainiolla kuoli 21-vuotias ulkomaalaistaustainen mies ja loukkaantui 42-vuotias myös ulkomaalaistaustainen mies.

Ampujaksi epäilty on 24-vuotias suomalaismies.

Tapahtumat alkoivat kun oululaismies saapui pizzeriaan ja tilasi syötävää.

Ennen kuin pizza ehti valmistua, epäilty ampui useita laukauksia käsiaseella pitserian sisätiloissa.

Tekonsa jälkeen mies ampui itseään.

Pizzerian omistaja, ulkomaalaistaustainen mies pääsi pakenemaan paikalta loukkaantumatta. Pizzeriassa ei ollut miesten lisäksi muita asiakkaita.

Loukkaantunut on toipumassa vammoistaan.

Ampumisessa menehtynyt uhri oli pizzerian työntekijä. Loukkaantunut mies oleskeli paljon pizzeriassa ja on tehnyt siellä töitä.

- Epäilty on kriittisessä tilanteessa, eikä häntä pystytä puhuttamaan. Katsotaan nyt, pääsemmekö keskustelemaan vielä tänään loukkaantuneen kanssa.

- Aloitamme myös uhrien ja epäillyn ystäväpiirien puhuttamisen tapahtumien selvittämiseksi, tutkinnanjohtaja Risto Viippola kertoo.

Surmatyön motiivit ovat vielä hahmottumatta, mutta tutkinnanjohtajan mukaan rasistisia syitä ei välttämättä ole.

- Tässä vaiheessa en pitäisi rasismia motiivina. Totta kai se otetaan huomioon tutkinnassa, mutta ei tässä näytä viittauksia rasismin suuntaan olevan suoranaisesti, Viippola toteaa.

___________________________________________

YLE: Oulun uhrit ulkomaalaistaustaisia - taustalla ei rasismia

Oulun pizzeria-ampujan uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia. Poliisin mukaan taustalla ei ole kuitenkaan rasismia. Suomalaisella, 24-vuotialla tekijällä on rikostausta. Hän ampui kahta ihmistä, joista toinen menehtyi.

- Emme epäile taustalla olevan rasismia. Tämä näyttää äkkipikaistuksissaan tehdyltä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Risto Viippola kertoo.

Uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia. 21-vuotias pizzerian työntekijä kuoli ja 42-vuotias mies loukkaantui vakavasti. Pizzerian ulkomaalaistaustainen omistaja pääsi pakenemaan paikalta.

- Teon motiiveista ei pysty sanomaan vielä mitään. Meillä on käsitys, että tämä kyseinen henkilö on asioinut useita kertoa pizzeriassa, eikä ongelmia ole ollut, Viippola sanoo.

Tekijää ja vakavasti loukkaantunutta uhria ei oltu sunnuntain aikana päästy kuulustelemaan. Tekijä ampui teon päätteeksi itseään. Molemmat ovat kriittisessä tilassa.

- Loukkaantunut on toipumassa.

Poliisin mukaan ammuskelussa käytettiin laitonta käsiasetta. Yhdeksän millin pistooli oli varastettu asuntomurron yhteydessä Pyhäjoelta viime marraskuussa.

Ampumavälikohtaus sattui pizzeria Monacossa Kaukovainion kaupunginosassa Oulussa lauantai-iltana hieman kello 22 jälkeen.

- Mitään riitaa pitsanostotilanteessa ei ollut, tilanne oli rauhallinen, kuvailee Viippola.