tiistai 28. helmikuuta 2012

Salon Seudun Sanomat: Salon maahanmuutto-ohjelma: viranomaisten tiivistettävä yhteistyötään

Salon Seudun Sanomat: Salon maahanmuutto-ohjelma: viranomaisten tiivistettävä yhteistyötään 28.2.2012

Salon kaupungin eri toimialojen ja muiden viranomaisten pitäisi tehdä nykyistä enemmän yhteistyötä maahanmuuttajien tukemisessa. Kotouttaminen ei saa jäädä yksin kaupungin maahanmuuttoyksikön harteille. Myös viranomaisten välistä tiedonkulkua pitäisi parantaa, vaaditaan kaupungin uudessa maahanmuutto-ohjelmassa.

Ohjelma muistuttaa, että Salo on Suomen kansainvälisimpiä paikkakuntia. Kaupungissa asuu yli 2 500 muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvaa henkilöä. Maahanmuuttajia on yli 80 maasta. Suurimpia ryhmiä ovat virolaiset ja venäläiset.

Ohjelmassa toivotaan maahanmuuttajille muun muassa nykyistä parempaa neuvontaa, tiedotustilaisuuksia ja selkokielisiä oppaita Suomesta ja Salosta. Työllistymistä pitäisi tukea koulutuksella ja riittävällä ohjauksella.

Maahanmuuttajat ovat toivoneet muun muassa pääsevänsä itse mukaan laatimaan kotoutumissuunnitelmia. Lisäksi halutaan lisää kielenopetusta. Suomen osaaminen on tarpeen työpaikan etsinnässä, ja töihin jo päässeet toivovat jatkokursseja parantaakseen kielitaitoaan.