maanantai 20. helmikuuta 2012

Ilta-Sanomat: Oulussa kolme uhria lyhyessä ajassa - yksi tekijä yhdistää

Ilta-Sanomat: Oulussa kolme uhria lyhyessä ajassa - yksi tekijä yhdistää 20.2.2012

Oulussa on tapahtunut pizzeria-ampumisen lisäksi lähiaikoina kaksi muuta vakavaa onnettomuutta tai rikosta, jossa uhrina on ollut ulkomaalaistaustainen henkilö.

Joulun alla Oulun keskustassa lehdenjakaja hyppäsi kolmannen kerroksen parvekkeelta, koska pelkäsi häntä puhuttelemaan tulleita naista ja kahta miestä. Nainen koki, että jakaja lähenteli häntä ja sai tapausta selvittämään kaksi hänelle tuntematonta miestä.

Suomalaiset hälyttivät apua pahoin loukkaantuneelle lehdenjakajalle. Suomalaisia odottaa syyte laittomasta uhkaamisesta.

Fyysistä väkivaltaa ei käytetty myöskään Toppilassa tammikuun lopussa, kun ulkomaalaistaustainen mies putosi kuudennesta kerroksesta ja kuoli.

Hän yritti päästä asuntonsa tuuletusikkunan kautta viereiselle parvekkeelle paetakseen asuntonsa oven rikkoneita suomalaisia. Tätä tapausta tutkitaan kotirauhan rikkomisena ja uhkailuna.

Kaukovainion pizzeria-ampumista tutkiva rikoskomisario Risto Viippola toteaa, että kaikkien tapausten taustat ovat hyvin erilaiset.

- Yhdistävä tekijä on uhrien maahanmuuttotausta, mutta tutkinnassa rasismi ei ole noussut esiin. Näiden tapausten taustat ovat aivan jossain muualla, mutta nyt vain sattumalta tapauksia on useita peräkkäin, Viippola toteaa.