perjantai 24. helmikuuta 2012

Kymen Sanomat: James Hirvisaari antoi vertaistukea Freddy van Wonterghemille

Kymen Sanomat: James Hirvisaari antoi vertaistukea Freddy van Wonterghemille 24.2.2012

Kotkalainen kaupunginvaltuutettu Freddy Van Wonterghem (ps.) sai vahvaa henkistä tukea puoluetovereiltaan torstaisessa oikeuskäsittelyssä Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kotkassa. Kansanedustaja James Hirvisaari saattoi antaa myös vertaistukea, sillä hän on itsekin ollut vastaamassa syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmään vastaan viime vuonna.

— Tämä on poliittista vainoa perussuomalaisia kohtaan, James Hirvisaari sanoi. Hänen mielestään valtakunnansyyttäjänvirastossa on kaksi henkilöä, jotka vasemmalla kädellä tehtailevat tällaisia syytteitä.

Hirvisaari kuuluu eduskunnan lakiasiainvaliokuntaan. Hän sanoi tulleensa seuraamaan van Wonterghemin tapausta mielenkiinnosta, ikään kuin opintomatkalle.

Käräjäoikeus antaa kansliatuomion asiasta maaliskuun aikana.

---


Kymen Sanomat: Kommentoi: Mitä mieltä olet James Hirvisaaren väitteistä?

Kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) mielestä islam on nykyään tabu, josta ei saisi puhua. Hän pitää perussuomalaisiin kohdistuneita lukuisia kansankiihotussyytteitä poliittisena vainona ja tahallisena kiusaamisena.

Hirvisaaren mukaan valtakunnansyyttäjän virasto on poliittisesti korruptoitunut ja siellä työskentelee henkilöitä, jotka vasemmalla kädellä tehtailevat syytteitä perussuomalaisia vastaan.

— Virastossa toimitaan niin, että kansa kiihottuu entistä enemmän kunniakulttuurisia kansanryhmiä vastaan, Hirvisaari sanoi Kotkassa torstaina.