tiistai 21. helmikuuta 2012

YLE: Pirkanmaan perussuomalaiset vastustavat rasismia

YLE Tampere: Pirkanmaan perussuomalaiset vastustavat rasismia 21.2.2012

Pirkanmaan perussuomalaiset kansanedustajat tuomitsevat yksissä tuumin puolueensa köyliöläisen valtuutetun rasistiset kannanotot. Valtuutettu kirjoitti Facebookissa, että antaisi mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle.

Kansanedustajat Pertti Virtanen ja Martti Mölsä toteavat, että puolue on selvästi irtisanoutunut rasismista.

Kansanedustaja Lea Mäkipää puolestaan toteaa, että köyliöläisvaltuutetun rasistiset kommentit tulisi ottaa puolue-elinten käsittelyyn.

Myös Laila Koskela vaatii toimenpiteitä rasismin torjumiseksi.

_________________________________________


Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Joutsenlahti tuomitsee Raution mitalipuheet

Perussuomalaisten kansanedustaja Anssi Joutsenlahti tuomitsee perussuomalaisten valtuutetun Tommi Raution kirjoitukset.

Ylen mukaan Joutsenlahti sanoo omassa nettipäivityksessään, että Raution harkintakyky on pättänyt eikä kirjoitusta voi mitenkään ymmärtää tai hyväksyä.

Rautio kirjoitti Facebookissa sunnuntaina, että antaisi mitalin Oulun pitseria-ampujalle.

_________________________________________

YLE Satakunta: Perussuomalaisten Joutsenlahti tuomitsee Raution kirjoitukset

Eduskunnan toinen varapuhemies, satakuntalaiskansanedustaja Anssi Joutsenlahti tuomitsee Köyliön perussuomalaisten valtuutetun Tommi Raution Facebook-kirjoitukset. Joutsenlahti toteaa omassa nettipäivityksessään, että Raution harkintakyky on pettänyt eikä kirjoitusta voi mitenkään ymmärtää tai hyväksyä.

Rautio kirjoitti netissä, että antaisi mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle. Hän perustelee kunniamerkin antamista käynnissä olevalla sodalla. Raution Facebookissa julkaisema kommentti on herättänyt laajaa ärtymystä keskustelupalstoilla.

_________________________________________

YLE Pohjanmaa: Tolppanen karsisi rasistit Perussuomalaisten riveistä

Perussuomalaisten vaasalainen kansanedustaja Maria Tolppanen vaatii suoria toimenpiteitä rasismin torjumiseksi. Maanantai-illalla jättämässään kannanotossa Tolppanen esittää, että Facebookissa rasistisia kommentteja kirjoittavien perussuomalaisten on syytä erota puolueesta.

- Jolleivat he itse lähde, heidät on syytä erottaa, Tolppanen korostaa.

Perussuomalaisten köyliöläinen valtuutettu ehdotti Facebookissa Oulun pitseria-ampujalle kunniamerkkiä. Ampujan uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia.

__________________________________________

Uusi Suomi: Perussuomalaisen mitta täyttyi: ”Rasismi pois tästä puolueesta”

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen pitää köyliöläisen kunnanvaltuutetun Oulun pitseriasurmaan liittyvää Facebook-kommenttia täysin asiattomana. Tommi Rautio kirjoitti yhteisöpalvelussa, että antaisi mitalin Oulun pitseriasurmaajalle, sillä käynnissä on hänen mielestään sota.

Tolppanen sanoo Uudelle Suomelle kokevansa, että sellaisten perussuomalaisten, jotka esittävät pitseriasurmaajan palkitsemista, tulisi erota puolueesta.

- Jolleivät he itse lähde, heidät on syytä erottaa, Tolppanen lisää.

- Olisin valmis laajentamaan sitä niin, että kaikki muukin rasismi on [saatava] pois tästä puolueesta, Tolppanen sanoo.

Tolppasen mielestä asiaa tulisi puida eduskuntaryhmässä, vaikka pitseria-ammuskelun tapauksessa kyse oli kunnanvaltuutetun kommentista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu tänään. Tolppanen sanoo keskustelevansa asiasta puheenjohtaja Timo Soinin kanssa.

Tolppasen mielestä Rauton Facebook-kommentti on laajemminkin ihmisoikeuksien vastainen.

- Sellainen ei kuulu perussuomalaisiin. Tai sitten minä en kuulu perussuomalaisiin, Tolppanen sanoo.

Tolppasen kannasta kertoi ensin Yle Pohjanmaa. Yle Satakunnan mukaan myös eduskunnan toinen varapuhemies, perussuomalaisten kansanedustaja Anssi Joutsenlahti tuomitsee Raution kirjoitukset. Länsi-Suomi-lehti kirjoittaa, että Rautio erotettaneen perussuomalaisista.

– Kyllä tässä nyt näyttäisi vahvasti siltä, että erottaminen on voimakkaammin esillä. Se on sitten kerrasta poikki, kommentoi Satakunnan perussuomalaisten puheenjohtaja Seppo Toriseva lehden mukaan.

Perussuomalaisten poliitikkojen Facebook-kirjoittelua on aiemminkin puitu julkisuudessa. Soini on irtisanoutunut rasismista.

__________________________________________

YLE Satakunta: Kristiina Salonen: Raution kommentti äärimmäistä vihapuhetta

SDP:n satakuntalaiskansanedustajan Kristiina Salosen mielestä Raution kommentti on äärimmäinen esimerkki vihapuheesta. Julkisuuteen antamassaan kannanotossa Salonen toivoo, että perussuomalaiset tekevät selkeän pesäeron rasismiin ja tuomitsevat vihapuheen puolueessaan.

Salosen mielestä Raution puhe sodasta on perusteetonta ja pelottelevaa. Hän toivookin, että perussuomalaiset tekevät selkeän pesäeron rasismiin ja tuomitsevat vihapuheen puolueessaan.

- Ihmettelen kovasti, kuinka näitä vähemmistöjä loukkaavia kannanottoja ilmenee jatkuvasti yhden puolueen piiristä. Jos näiden puheiden takana on Perussuomalaisten vähemmistö, tulee puolueen enemmistön tuomita äänekkäästi tällaiset kannanotot. Hiljeneminen taas on äänetöntä hyväksyntää.