tiistai 21. helmikuuta 2012

MTV3: Poliisi pelkää kostoa Espoon taposta: Tekijä on kiinni

MTV3: Poliisi pelkää kostoa Espoon taposta: Tekijä on kiinni 21.2.2012

Poliisi pelkää koston kierrettä Espoon Leppävaarassa perjantaina tapahtuneen väkivaltaisen tapon seurauksena.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauli Salonen kertoo Espoon lähipoliisien kautta tulleen tietoa, että nuorten keskuudessa on ilmennyt kostomentaliteettia henkirikoksen vuoksi. Taposta ja sen tekijöistä on liikkunut paljon huhuja, joiden hän sanoo olevan virheellisiä.

– Nuoriso on yleisesti puhunut, että kaivetaan tekijä esille, Salonen kertoo.

– Haluamme korostaa, että teosta ei todellakaan ole syytä epäillä ketään muuta kuin henkilöä, joka on vangittuna. Jos jotakuta muuta tästä kovistellaan, se paitsi on rikos, osuu täysin väärään henkilöön.

Taposta epäilty alle kaksikymppinen mies vangittiin eilen käräjäoikeuden päätöksellä. Mies on esitutkinnassa myöntänyt tapahtuman ja uhrin kuoleman aiheuttamisen.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro vangitun tai uhrin tarkkaa ikää. Myös uhri oli Salosen mukaan alle kaksikymppinen.

Salonen ei halua kommentoida, liittyykö väkivallantekoon rasistisia tekijöitä tai muita nuorisoryhmien välisiä ristiriitoja. Sekä tekijä että uhri ovat Salosen mukaan suomalaisia, mutta hän ei valota heidän taustojaan tarkemmin.

Koska tapaukseen liittyy paljon värittynyttä tietoa, lähipoliisi keskustelee tapahtuneesta Leppävaaran nuorisotilassa nuorten tapaamisessa torstaina kello 16 alkaen.