perjantai 10. helmikuuta 2012

YLE: Janakkala saa monikulttuurisuusohjelman

YLE Häme: Janakkala saa monikulttuurisuusohjelman 10.2.2012

Janakkalan kunta on saanut valmiiksi ensimmäisen monikulttuurisuusohjelmansa. Ohjelma pitää sisällään selkeitä toimenpiteitä, joilla Janakkalaan luodaan suvaitsevaista, tasa-arvoista ja myönteistä maahanmuuttajailmapiiriä kunnan työyhteisöihin.

Janakkalassa on 250 maahanmuuttajaa. Kunnan palveluiden piiriin heistä ei monikaan ole hakeutunut, tietää projektipäällikkö Kirsti Tukki Janakkalan maahanmuuttopalveluista.

- Yksi pulma täällä Janakkalassa on ollut se, että täällä ei ole kauhean hyvin tavoitettu maahanmuuttajiataustaisia. Eli he ovat aika vähän kunnan asiakkaana ja voi olla, että he eivät osaa hakeutua palveluihin tai eivät tarvitse kunnanpalveluita, mutta määrällisesti heitä ei ole kyllä kovin paljon.

- Heidän kanssaan työskentelyssä on ollut vaativaa se, että tarvitaan aina tulkkia ja he eivät tunne kunnan järjestelmää kauhean hyvin. Tukki kertoo, että maahanmuuttajat tarvitsevat aika paljon neuvoja ja ohjausta siitä, miten täällä Janakkalassa ja yleensä Suomessa tulee toimia.

Janakkalan maahanmuuttopalveluissa työskentelevä projektipäällikkö Kirsti Tukki toivookin, että maahanmuuttajat saataisiin jatkossa paremmin kunnan palveluiden piiriin.

Janakkalan kunta suunnittelee muun muassa maahanmuuttajille suunnattua koulutusta koulutuskeskus Tavastian Turengin toimipisteessä.