torstai 23. helmikuuta 2012

YLE: Kotkalaisvaltuutetun rasistiset kirjoitukset käräjillä

YLE Kymenlaakso: Kotkalaisvaltuutetun rasistiset kirjoitukset käräjillä 23.2.2012

Kymenlaakson käräjäoikeus käsittelee tänään Freddy van Wonterghemin (ps) nettikommentteja. Kotkalaisvaltuutettua syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Oikeudenkäynti kotkalaisen kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghemin nettikirjoittelusta alkaa tänään Kotkan käräjäoikeudessa. Wonterghemiä syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Freddy van Wonterghem katsoo, että hänen kirjoituksensa on tulkittu väärin. Wonterghem provosoitui lokakuussa kirjoittamaan Uuden Suomen nettisivuilla CNN:n uutisesta, joka koski bangladeshilaisen tytön kuolemaa saamiinsa raipaniskuihin. Omasta mielestään Wonterghem ei ole syyllistynyt kiihotukseen.

- Tarkoitin, että tällainen osuu pitkällä tähtäimellä muslimien omaan nilkkaan. Yritin esittää sen ironian kautta, mutta epäonnistuin, Wonterghem sanoo.

Julkaiseen kirjoitteluun kohdistuvat syytteet tulevat esille valtakunnansyyttäjän kautta. Valtakunnansyyttäjä Jorma Äijälän mukaan valtakunnansyyttäjän linja on melko tiukka. Netissä esiintyneet rasismi- ja vihakirjoitukset johtavat yhä useammin oikeudenkäyntiin.

Viimeksi Kouvolan hovioikeus tuomitsi kansanedustaja James Hirvisaaren (ps) sakkoihin syrjivästä kirjoittelusta.