sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Karjalainen: Maahanmuuttajille opetetaan Joensuussa aiempaa vähemmän suomea

Karjalainen: Maahanmuuttajille opetetaan Joensuussa aiempaa vähemmän suomea 19.2.2012

Maahanmuuttajien kielikoulutusta tarjotaan Joensuussa tänä vuonna aiempia vuosia vähemmän. Taustalla vaikuttaa työllisyysmäärärahojen yleinen vähentyminen.
– Koska kokonaispotti on pienentynyt, näkyy se myös kotoutumiskoulutuksissa, koulutusasiantuntija Eija Asikainen Pohjois-Karjalan ely-keskuksesta toteaa.
Suomen kielen oppimiseen painottuviin kotoutumiskoulutuksiin on muutaman viime vuoden ajan ollut Pohjois-Karjalassa neljä sisäänottoa vuodessa, mutta tänä vuonna niitä on vain kolme. Yhdessä sisäänottoryhmässä on noin 60 opiskelijaa.

Asikainen kertoo, että rahoituksen tiukentuessa koulutus pyritään kohdentamaan entistä entistä paremmin tarpeita vastaavaksi.
– Ihan kaikkiin tarpeisiin emme pysty vastaamaan. Meidän vastuullamme on huolehtia toimivasta peruskielitaidosta. Vaativamman kielitaidon opetusta tarjoamme resurssien mukaan.

Ely-keskus ostaa kotoutumiskoulutuksia muun muassa Itä-Suomen yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Aducatelta ja Pohjois-Karjalan aikuiskoulutuskeskukselta. Aducatella on tämänhetkisten tietojen mukaan tänä vuonna entiseen tapaan kaksi sisäänottoa, mutta aikuiskoulutuskeskuksella näillä näkymin vain yksi aiemman kahden sijaan.