maanantai 5. lokakuuta 2015

Yle: Perussuomalaisten yhtenäisyys rakoilee: Varapuheenjohtaja vaatii äänestystä maahanmuuttajista ja hallitusjatkosta

Yle: Perussuomalaisten yhtenäisyys rakoilee: Varapuheenjohtaja vaatii äänestystä maahanmuuttajista ja hallitusjatkosta 5.10.2015

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaatii äänestystä puolueen jatkamisesta hallituksessa. Tynkkysen mukaan perussuomalaisten ei tule hyväksyä hallituksen nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sekä puoluehallituksen jäsenet Aleksi Hernesniemi ja Terhi Kiemunki vaativat koolle puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Kolmikon mukaan perussuomalaiset ei voi jatkaa hallituksessa, jos turvapaikanhakijoiden tuloa Suomeen ei pystytä pysäyttämään.

Kannanoton takana on huoli Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta. Tynkkynen arvostelee kumppaneineen Suomen turvapaikanhakijatilannetta hallitsemattomaksi. He vaativat Ruotsin vastaisen rajan sulkemista turvapaikanhakijoilta. Lisäksi hätää kärsiviä pitäisi mieluummin auttaa jättimäisillä pakolaisleireillä lähellä heidän lähtömaitaan.

Tynkkynen kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että "postia tulee nyt ovista ja ikkunoista", kun muut perussuomalaiset haluaisivat liittyä vetoomukseen. Hän onkin aloittanut nimien keräämisen niiltä perussuomalaisilta toimijoilta, jotka yhtyvät hänen vaatimukseensa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja toiminut Sebastian Tynkkynen nousi perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi elokuussa, jolloin hän syrjäytti paikalta kansanedustaja Juho Eerolan. Tynkkynen on aktiivisesti haastanut istuvaa puoluejohtoa tuomalla omien sanojensa mukaan esiin "kentän ääntä".