perjantai 13. huhtikuuta 2012

Pohjalainen: Mielenosoitus Vaasan torilla: Emme voi palata kotimaahamme!

Pohjalainen: Mielenosoitus Vaasan torilla: Emme voi palata kotimaahamme! 13.4.2012
Yle Pohjanmaa: Sotaa käyvään Afganistaniin ei haluta palata

Vaasan torilla on alkanut hiljainen mielenosoitus.

Parikymmentä afgaanipakolaista osoittaa mieltään käännytyspäätöksen vuoksi. Turvapaikanhakijat vastustavat palautusta kotimaahansa, sillä he eivät usko olevansa siellä turvassa.

-Täällä sanotaan, että siellä on rauha, mutta siellä soditaan edelleen. Jokainen voi katsoa uutisista, millaista arki on Afganistanissa, kertoo mielenosoituksen järjestänyt Habib Habullah.

Lue aiheesta lisää lauantain lehdestä!

______________________________________

Yle Pohjanmaa: Sotaa käyvään Afganistaniin ei haluta palata

Vaasan torilla järjestettiin tänään aamupäivällä mielenosoitus. Parikymmentä turvapaikanhakijaa Afganistanista esitti vastalauseensa Suomen viranomaisille käännytyspäätöksien hoidosta.

Turvapaikanhakijat vastustavat palautusta kotimaahansa, sillä he eivät usko olevansa siellä turvassa ja että maassa vallitsee edelleenkin sotatila. Afganistanilainen Habib Habibulah sanoo, että mielenosoitus on järjestetty etenkin lasten turvallisuuden vuoksi.

- Olemme täällä etenkin lastemme vuoksi. Ja kaikkien meidän vuoksi. Meillä kaikilla on vaikeuksia kotimaassamme. Emme ole tulleet tänne Suomeen huvin vuoksi, vaan kaikilla meillä on ongelmia Afganistanissa. Haluaisimme asua lämpimässä kotimaassamme, jos siellä olisi rauha. Mutta siellä on sota. Me jouduimme jättämään siellä kaiken, täällä on rauha ja vapaus. Mutta täällä sanotaan, että pitää palata. Se on meille todella kovaa, sanoo Habib Habibulah.