torstai 19. huhtikuuta 2012

Ulkoministeriö: Romania valmistelee sosiaaliasiamiehen lähettämistä Suomeen

Ulkoministeriön lehdistötiedote: Romania valmistelee sosiaaliasiamiehen lähettämistä Suomeen 19.4.2012

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin Bukarestin-vierailun yhteydessä 3. huhtikuuta sovittiin Helsingin kaupungin romanityöryhmän ja Helsingin Diakonissalaitoksen toiveiden mukaisesti romaniasioihin erikoistuneen virkamiehen lähettämisestä Suomeen. Asiantuntijan hakuprosessi on nyt käynnistynyt Romanian viranomaisten toimesta ja asiaa viedään aktiivisesti eteenpäin Bukarestissa.

Romanian ulkoministeriön mukaan asiantuntija tulee muodollisesti työskentelemään maan Helsingin-suurlähetystössä sosiaaliasiamiehen tehtävänimikkeellä. Uuden tehtävän perustaminen ja nimitykseen liittyvät muodollisuudet hakuprosesseineen käynnistetään ja pyritään loppuunsaattamaan mahdollisimman nopeasti.

Rekrytoitava henkilö tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä romaniasioita hoitavien suomalaistahojen kuten Helsingin kaupungin ja Diakonissalaitoksen kanssa. Suomen puolelta on esitetty toivomus, että tulevalla sosiaaliasiamiehellä olisi kokemusta romanien parissa tehtävästä käytännön sosiaalityöstä. Näin asiantuntija voisi tukea Suomen paikallisviranomaisia heidän työssään ja samalla toimia yhteyshenkilönä Romanian suuntaan.