tiistai 3. helmikuuta 2009

Metro: Timo Harakka: Erroristit

Metro-lehden kolumnissa Timo Harakka lyttää käsitteen maahanmuuttokriittisyys. Harakan mielestä kyseessä on vastenmielinen kiertoilmaus pakolaisten vastustajille. Harakka kehottaakin perussuomalaisia kutsumaan itseään reilusti pakolaisvastaisiksi. Harakan mukaan kaikki suomalaiset ovat maahanmuuttokriittisiä, koska kukaan ei suhtaudu kritiikittömästi vääriin turvapaikkahakemuksiin tai maahanmuuttajien rikoksiin.

Kirjoituksellaan toimittaja Harakka mainosti perjantaina 6.2. lähetettävää Pressiklubi-ohjelmaa, jossa on vieraana Jussi Halla-aho.

Metro:
Timo Harakka: Erroristit
3.2.2009


YLE A-tuubi:
Jussi Halla-aho Pressiklubiin 6.2.: Mikä on rasismia?

YLE TV2:
Pressiklubi
(video)
6.2.2009


[...]
Tämmöistä on siis tuo muodikas "maahanmuuttokriittisyys". Jo itse sana on vuoden vastenmielisin eufemismi, eli kiertoilmaus ja sievistely, jota itseään vakavana pitävän median ei pidä hyväksyä.

Maahanmuuttokriittisiksi itseään nimittävät ovat todellisuudessa pakolaisvastaisia. Se on täsmällinen kuvaus täysin sallitusta poliittisesta kannasta.

Pakolaisten vastustajat pitävät itseään suoraselkäisinä ihmisinä. Mutta miksi he eivät uskalla käyttää itsestään suorasukaista nimeä, vaan piiloutuvat tämän leperryksen taakse?

Mitä ihmeen "maahanmuuttokriittisiä"? Ryhdistäytykää, perussuomalaiset! Veikko Vennamo kehotti ottamaan rosvot kiinni, eikä olemaan "rosvokriittisiä". Termiin sisältyy myös lapsellinen vihjaus siitä, että muut ovat "kritiikittömiä". Kukaan ei suhtaudu kritiikittömästi vääriin turvapaikkahakemuksiin eikä maahanmuuttajien rikoksiin.

Jokainen suomalainen on maahanmuuttokriittinen. Asenteessa on aste-eroja. Monilla on näet muutakin tekemistä kuin roikkua netissä purkamassa pahaa oloaan pakolaisiin. (Esimerkiksi töitä.)
[...]