torstai 26. helmikuuta 2009

HS: Rkp: Timo Kallin lausunto maahanmuutosta perätön ja typerä


Helsingin Sanomat:
Rkp: Timo Kallin lausunto maahanmuutosta perätön ja typerä
26.2.2009


MTV3:
RKP:n Wallin ihmettelee Kallin eläkepuheita
26.2.2009


Ruotsalainen kansanpuolue on ärsyyntynyt keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin keskiviikkoiltaisesta lausunnosta, että yksi syy hallituksen tiistaina päättämään eläkeiän nostamiseen olisi pyrkimys rajoittaa maahanmuuttoa.

"Kyseessä on yhtä perätön kuin typeräkin tulkinta hallituksen tarkoitusperistä", puheenjohtaja Stefan Wallin sanoo Rkp:n lähettämässä tiedotteessa.

Wallinin mukaan kytkentää maahanmuuton ja eläkeiän noston välillä "ei mainittu sanallakaan" hallituksen kaksipäiväisen politiikkariihen aikana.

"On äärimmäisen valitettavaa, että Kalli eduskunnan suurimman ryhmän puheenjohtajana antautuu ukkosenjohdattimeksi voimille, jotka käyttävät maahanmuuttoa poliittisena lyömäaseena", Wallin lausuu.

Kalli sanoi MTV3:n uutisissa illalla, että "maahanmuutto on viime aikoina selvästi räjähtänyt käsiin" ja että "mitä useampi suomalainen voidaan pitää pidempään töissä, sillä voidaan hillitä myöskin maahanmuuttoa". Tämä oli osa vastausta kysymykseen, millä hallitus perustelee eläkepäätöstään.

Kalli täsmensi, että maahanmuuttoa tarvitaan edelleen mutta "mitä enemmän suomalaisten työuria voidaan pidentää, sitä vähemmän me tarvitsemme myöskin työperäistä maahanmuuttoa".