torstai 19. helmikuuta 2009

HS: Thors hämmästelee Kataisen vaatimusta maahanmuuttokeskustelusta


Astrid Thorsin blogi:
Maahanmuutto sovitusti politiikkariihessä ensi viikolla
19.2.2009


Helsingin Sanomat:
Thors hämmästelee Kataisen vaatimusta maahanmuuttokeskustelusta
19.2.2009 14:11

YLE Uutiset:
Katainen haluaa maahanmuuttopolitiikan puoliväliriiheen - Thors hämmästelee avausta
19.2.2009 14:13

Uusi Suomi:
Ministeri hämmästelee Katais-uutisointia
19.2.2009 14:20

Aamulehti/STT:
Thors tuo hallitukseen esitykset maahanmuutosta (14:21)
Thors tuo hallitukseen esitykset maahanmuutosta (19:58)
19.2.2009


Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r) sanoo, että maahanmuutosta keskustellaan aiemmin sovitusti hallituksen puolivälitarkastelussa ensi viikolla. Thors kertoo valmistelleensa esitykset kotouttamisesta ja maahanmuutosta.

Thors hämmästelee kannanotossaan, että nyt on esitelty uutisena valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) vaatimusta siitä, että maahanmuuttoasiat on otettava keskusteluun.

------

Blogikirjoitus:

Ministeri Thors hämmästelee, että nyt uutisena otetaan esiin Kataisen tämän päiväinen vaatimus mahanmuuttoasioiden ottamisesta keskusteluun ensi viikon politiikkariihessä.

Ministeri Thors on valmistellut hallituksen puolivälitarkasteluun esitykset kotouttamisesta ja maahanmuutosta. Esityksillä pyritään mm vahvistamaan kuntien edellytyksiä huolehtia hyvästä kotouttamispolitiikasta. Valmistelu pohjautuu jo viime budjettiriihessä RKP:n aloitteesta tehtyyn päätökseen.

Thors toivoo kuitenkin, että hallituksen keskustelussa voidaan välttää leimaamasta maahanmuuttajia.
- Kaikkia maahanmuuttokriittisiä ei pidä leimata rasisteiksi, mutta toisaalta ei myöskään voida pitää kaikkia maahanmuuttajia tai tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä ongelmana. Suomeen tullaan enimmäkseen työn, rakkauden ja opiskelun takia, Thors muistuttaa.