perjantai 27. helmikuuta 2009

Verkkouutiset: Hautala: Ongelmat maahanmuutossa tunnustettava


Verkkouutiset:
Hautala: Ongelmat maahanmuutossa tunnustettava
27.2.2009


Maahanmuuttokysymyksen ympärille on syntynyt uusi politiikan jännite. Toisessa päässä on Perussuomalaiset ja toisessa Vihreät. Vihreiden kansanedustajan Heidi Hautalan mielestä maahanmuuttoa koskevat ongelmat pitää tunnustaa.

Hautalan mukaan Vihreät ovat peräänkuuluttaneet jo vuosia asiallista keskustelua maahanmuutosta ja sen ongelmista.

– Nyt vasta Perussuomalaisten myötä muutkin ovat valmiita siitä keskustelemaan, Hautala toteaa Verkkouutisten Nettistudiossa.

Hautala ei ole huolissaan Perussuomalaisten kannatuksen noususta.

– Olen ymmärtänyt, että kun perussuomalaisia on valittu valtuustoihin, niin he eivät välttämättä ainakaan heti osaa toimia niissä kuvioissa.

Hautalan mukaan ei ole poissuljettua, että Perussuomalaisille käy niin kuin vastaavanlaisille puolueille Keski-Euroopassa Saksassa ja Itävallassa.

– Näille ryhmille tulee niin paljon keskinäisiä, sisäisiä riitoja, että ne eivät oikeistaan pysty kauhean paljon toimimaan.

Jännite maahanmuuttokysymyksen ympärillä on kuitenkin Hautalan mielestä herätys siihen, että Suomessa pakko olla läsnä tässä maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat yli rajojen.

– Ongelmat pitää tunnustaa. Se on ihan selvä, että niitä on.

Hautala ottaa haastattelussa kantaa myös lex Nokian valmisteluun, hallitusyhteistyöhön ja ydinvoimaan ja arvioi, kumpi on uskottavampi: Jutta Urpilainen (sd.) vai Anni Sinnemäki (vihr.).