perjantai 4. marraskuuta 2011

YLE: Kansanedustajan kohuavustaja aikoo erota

YLE Uutiset: Kansanedustajan kohuavustaja aikoo erota 4.11.2011

Perussuomalaisten kansanedustajan Juho Eerolan avustaja aikoo erota tehtävästään. Ylen A-studion saamien tietojen mukaan eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo jättää tehtävänsä vuodenvaihteeseen mennessä.

Pyysalo kertoo, ettei halua vahingoittaa puolueensa mainetta. Hän sanoo tehneensä päätöksen itse. Pyysalo kertoo eroavansa tehtävästään, jos löytää itselleen uusia töitä.

Puolueen jäsenyydestä hän ei aio sen sijaan luopua.

Eerolan eduskunta-avustajasta nousi kohu, kun julkisuuteen vuosi tieto siitä, että Pyysalo oli hakenut noin vuosi sitten kansallissosialistisen ääriryhmän jäsenyyttä. Omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan liittynyt ääriryhmään.

Lisää aiheesta maanantain A-studiossa TV1:ssä kello 21.

___________________________________________

Uusi Suomi: Natsisyytös oli liikaa: perussuomalainen ”uhraa” itsensä

Kansanedustaja Juho Eerolan (peruss.) eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo vahvistaa Uudelle Suomelle, että hän aikoo erota tehtävästään. Asiasta kertoi aiemmin Yle.

Pyysalon nimi paljastui äskettäin hakkeroidulta listalta, jossa lueteltiin kansallisosialistisen äärijärjestön jäseniksi hakeneita. Pyysalo haluaa nyt suojella perussuomalaisia kielteiseltä julkisuudelta, jonka kohteeksi hän joutui.

–Tähän on syynä se, etten halua vahingoittaa puolueen mainetta enää yhtään enempää, perustelee Pyysalo eroaietta.

–Haluan suojella puoluetta ja sitä työtä, mitä on tehty.

Perussuomalaiset on ilmoittanut, että puolueen hallitus pohtii marraskuussa Pyysalon jatkoa puolueen jäsenenä. Pyysalo kuitenkin kiistää, että puolueen sisältä olisi tullut painostusta erota. Ratkaisu on oma, hän korostaa.

–Tämä on henkilökohtainen uhraus.

Erolle on tosin ehto: ensin pitää löytää uusi työ. Pyysalo on antanut itselleen vuodenvaihteeseen aikaa.

Jos töitä ei löydy, oletteko silloin siis valmis ”vahingoittamaan puolueen mainetta”?

–En... en halua enää millään tavalla vahingoittaa puoluetta, sanoo hämmentyneen kuuloinen Pyysalo.

Hän toivoo, että voisi jatkaa puolueen jäsenenä ääriryhmäkytköksestä huolimatta.

Pyysalo lähetti noin vuosi sitten jäsenhakemuksen Suomen Vastarintaliikkeelle (SVL). Liike ilmoittaa ajavansa kansallissosialistista aatetta ja olevansa valmis tarpeen mukaan aggressiiviseen toimintaan.

Pyysalo sanoi aiemmin Uuden Suomen haastattelussa, ettei hän jäsenhakemusta jättäessään tiennyt, mitä kansallissosialistinen aate tarkoittaa.

–Minä oletin silloin, että se tarkoittaa vaan oman kansallisen identiteetin ja suomalaisuuden puolustamista. En minä sitä natsismiin liittänyt, mutta ilmeisesti se sitten tarkoittaa samaa, sanoi Pyysalo haastattelussa.

Jäsenhakemuksen jättämisen jälkeen Pyysalo ei kuullut liikkeestä mitään ja unohti asian.