perjantai 2. maaliskuuta 2012

Suomenmaa: Hirvisaari jatkaa islamin arvostelua

Suomenmaa: Hirvisaari jatkaa islamin arvostelua 2.3.2012

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari puolustaa edelleen muslimeja solvaavaa blogikirjoitustaan, josta hän sai viime joulukuussa Kouvolan hovioikeudessa sakkorangaistuksen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Totta kai myös islamia pitää saada ankarastikin kritisoida. Puhutaan rasismista ja vihapuheista, vaikka sellaisista ei ole laisinkaan kyse, Hirvisaari totesi perjantaina Suomenmaalle.

Maahanmuuttopolitiikka ja erityisesti islamilaiseen maailmaan liittyvät kielteiset ilmiöt ovat Hirvisaaren mielestä tabu, ja kansalaisten suut yritetään tukkia oikeusjärjestelmän avulla.

– Se on häpeällistä toimintaa ja kansalaisten oikeustajun vastaista, hän sanoo.

Hirvisaaren mielestä hänen kiistanalainen blogikirjoituksensa oli maahanmuuttopoliittinen kannanotto ja nimenomaan rasismia ja syrjintää vastaan.

Hirvisaaren kollegat Jussi Halla-aho, Juho Eerola ja Olli Immonen kertoivat eilen Homma-forumilla julkaistussa tiedotteessaan maksaneensa Hirvisaarelle joulukuussa Kouvolan hovioikeuden määräämät sakot.

Hirvisaari kertoi Suomenmaalle itsekin osallistuneensa kolehtiin yhdellä neljäsosalla.

– Sakot olivat 1 425 euroa, eli omaksi osuudeksi jäi 356,25 euroa, hän kertoo.

Taloudellinen tuki ei hänen mielestään ole asian ydin, vaan symbolinen ele puoluetovereilta.

– Kollegat halusivat ilmaista, että he eivät hyväksy sananvapauden rajoittamista. Ja tämähän ei koske ainoastaan minua, vaan kyseessä on yleisempi ongelma, Hirvisaari toteaa.

Neljä perussuomalaista kansanedustajaa haluaa yhdessä sakot maksamalla kiinnittää huomiota sananvapautta koskevan lain epämääräisyyteen ja tulkinnanvaraisuuteen.

– Mikä tahansa kriittinen lause voidaan tulkita solvaamiseksi. Valtakunnansyyttäjänvirastossahan näitä poliittisia syytteitä tehtaillaan, Hirvisaari katsoo.