keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

YLE: Victorin djemberumpu soi kauemmaksi Ämyn ansiosta

YLE Häme: Victorin djemberumpu soi kauemmaksi Ämyn ansiosta 21.3.2012

Hämeenlinnan elävän musiikin yhdistys Ämy ry käynnisti yhteistyön kaupungin Maahanmuuttajapalveluiden kanssa. Tarkoituksena on etsiä paikallisia ulkomaalaistaustaisia kykyjä ja tarjota heille paremmat mahdollisuudet elannon hankkimiseen omalla osaamisellaan.

Ensimmäisenä hankkeeseen pääsee osallistumaan beniniläissyntyinen Victor Tokpanou. Tokpanoulla on pitkä kokemus lyömäsoittimista sekä yhtyeessä soittamisesta. Sen lisäksi hän on opettanut djemberummun soittoa muunmuassa Beninissä Ranskan kulttuurikeskuksessa

-Meillä on kaupungissa erittäin lahjakas djemberummuttaja, jolla on myös pedagogista osaamista. Olisi sääli jättää tilaisuus hyödyntämättä, Ämy:n puheenjohtaja Päivi Lilja sanoo. Tahdomme tarjota Victorille mahdollisuuden jakaa osaamistaan. Siitä tässä on kysymys.

Ilmainen rumpukurssi

Huhtikuun 12. päivä Victor pitää djemberumpukurssin Arx -talon Kutomossa Hämeenlinnassa. Kurssi on ilmainen eikä vaadi minkäänlaista kokemusta rumpujen soittamisesta.

-Kukaan ei voi sanoa, ettei hänellä ole rytmiä. Jos osaat kävellä, sinulla on rytmi, Victor selventää.

Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa. Tarkoituksena on taata, että Victorilla riittää oppilaita, mutta myös järjestää vastaavia mahdollisuuksia muille osaajille Hämeenlinnassa.

-Toiminta lähti oikeastaan Victorin omasta halukkuudesta kehitellä Hämeenlinnaan toimintaa afrikkalaisen musiikin ympärille.

Yksitoista kuukautta suomessa asunut Victor Tokpanou tulee pitämään jo toista kertaa omaa musiikkiaiheista työpajaa kesän Ämyrokissa. Työpajassa pääsee kokeilemaan erilaisia soittimia Victorin ohjauksella.

Ämy nostaa arvojaan esille

Tänä vuonna Ämy on päättänyt lisätä myös yhteistyötään Eettisen kaupan puolesta ry:n ja Reilun kaupan edistämis yhdistyksen kanssa.

-Olemme päättäneet tuoda entistä enemmän esille Ämy:lle tärkeitä arvoja. Kun jo kerran rikastutamme hämeenlinnalaista kultuuria niin miksi emme tekisi sitä sitten eettisemmin ja vastuullisemmin.

Tarkempi ohjelma julkaistaan toukokuussa.