maanantai 12. maaliskuuta 2012

HS: Kyläsaaren vastaanottokeskus lopetetaan, Punavuori saa jatkaa

Helsingin Sanomat/STT: Kyläsaaren vastaanottokeskus lopetetaan, Punavuori saa jatkaa 12.3.2012

Helsingin vastaanottokeskuksen Kyläsaaren yksikkö lakkautetaan Punavuoren yksikön sijasta, kertoi sisäministeriö maanantaina. Sisäministeriö muutti marraskuussa tekemäänsä päätöstä Maahanmuuttoviraston esityksen mukaisesti.

Maahanmuuttovirasto teki ministeriölle muutosesityksen, koska Helsingin kaupungin mukaan Kyläsaaren majoitustilat ovat huonokuntoisia. Kyläsaaren yksikön peruskorjaus aiheuttaisi myös merkittäviä kustannuksia.

Sisäministeriön mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten ja ryhmäkotien majoituskapasiteettia vähennetään, koska turvapaikanhakijoiden määrä ja hakijoiden vastaanottoon osoitetut määrärahat ovat pienentyneet.

Kuvateksti:
Ikkuna ei mene kiinni Kyläsaaren vastaanottokeskuksessa. Kuva on otettu marraskuussa 2011.

_____________________________________________

Helsingin Sanomat: Kyläsaaren vastaanottokeskus lakkautetaan

Helsingin vastaanottokeskuksen Kyläsaaren yksikkö lakkautetaan Punavuoren yksikön sijasta. Sisäasiainministeriö on muuttanut 21. marraskuuta 2011 tekemäänsä päätöstä maahanmuuttoviraston esityksen mukaisesti.

Maahanmuuttovirasto teki ministeriölle esityksen päätöksen muuttamisesta, koska Helsingin kaupungin mukaan Kyläsaaren yksikön majoitustilat ovat huonokuntoisia ja kiinteistön peruskorjaus aiheuttaisi merkittäviä kustannuksia.

Sisäministeriön linjausten mukaisesti turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten ja ryhmäkotien majoituskapasiteettia vähennetään vastaamaan nykyisiä turvapaikanhakijoiden tulijamääriä sekä hakijoiden vastaanottoon osoitettavia määrärahoja.

____________________________________

YLE Helsinki: Helsingin Kyläsaaren vastaanottokeskus lakkautetaan

Sisäministeriö on päättänyt lakkauttaa Helsingin Kyläsaaren vastaanottokeskuksen. Alunperin lakkautusuhan alla oli vain muutama vuosi sitten avattu vastaanottokeskus Helsingin kantakaupungissa, mutta ministeriö pyörsi aiemman päätöksensä.

Sisäasianministeriö päätti marraskuussa lakkauttaa Punavuoren vastaanottokeskusyksikön, mutta muutti päätöstään Maahanmuuttoviraston suosituksesta.

Kyläsaaren vastaanottokeskus on Helsingin tämän hetkisistä vastaanottokeskuksista vanhin. Keskuksen majoitustilat ovat jo pitkään olleet huonokuntoiset ja niiden korjaaminen aiheuttaisi tuntuvia kustannuksia.

Punavuoreen puolestaan avattiin uusi vastaanottokeskus entisen Martta-hotellin tiloihin syksyllä 2009. Myös Kallioon avattiin uudet tilat niin ikään entisen hotellin paikalle saman vuoden kesällä.

Vastaanottokeskusten paikkamäärää karsitaan, sillä turvapaikanhakijoiden määrä on Suomessa laskenut.