torstai 15. maaliskuuta 2012

Turun Sanomat: Monikulttuurisen Turun vaikuttajat palkittiin

Turun Sanomat: Monikulttuurisen Turun vaikuttajat palkittiin 15.3.2012

Turun kaupunki on nimennyt vuoden 2012 uusturkulaiseksi toimitusjohtaja, tohtori Maria Severinan ja monikulttuurisuusteoksi Anja Marjasen maahanmuuttajien parissa pitkään tekemän vapaaehtoistyön. Tänä vuonna raati on halunnut erityisesti korostaa, että jokainen ihminen voi omalla henkilökohtaisella panoksellaan edistää monikulttuurisuutta ja kansainvälisyyttä ja siten myös yhteistä hyvinvointiamme.

Maria Severina on menestynyt maahanmuuttajataustainen yrittäjä, joka on luonut Turkuun työpaikkoja ja osaa hyödyntää myös kulttuurientuntemustaan siltojen rakentamisessa. Anja Marjanen on eläkkeellä oleva opettaja, joka on jo vuosia toiminut vapaaehtoistyössä maahanmuuttajien parissa muun muassa vetämällä useita kerhoja ja auttamalla maahanmuuttajia monin tavoin myös kerhotoiminnan ulkopuolella.

Tunnustukset jaetaan Suomen kansalaisuuden saaneiden turkulaisten juhlassa lauantaina. Vuoden uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko valittiin nyt seitsemättä kertaa. Vuoden uusturkulaiseksi nimetään Turun seudulla asuva, maahanmuuttajataustainen henkilö. Monikulttuurisuusteosta palkitaan henkilö, yritys, yhdistys tai muu yhteisö, joka on esimerkillisesti ja konkreettisesti edistänyt monikulttuurista vuoropuhelua ja yhteistyötä.

Tunnustuksen saajat valitaan kaupunkilaisten tekemien ehdotusten perusteella. Valintaraatiin kuuluu maahanmuuttajien, Turku-seuran, kauppakamarin, työvoimatoimiston, Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, median ja kaupungin edustus. Päätöksen palkittavista tekee kaupunginjohtaja Aleksi Randell.