tiistai 13. maaliskuuta 2012

Aamulehti: Poliisi pidätti kaksi uutta opettajaa tanssikoulun seksirikostutkinnassa

Aamulehti: Jo viisi epäiltyä: Kaksi uutta opettajaa otettiin kiinni tanssikoulun seksirikostutkinnassa 13.3.2012

Pirkanmaan poliisi jatkaa tamperelaiseen tanssikouluympäristöön ja tanssinopettajiin liittyvien seksuaalirikosten tutkintaa. Tiistaina aamuna poliisi suoritti kotietsinnät Nokialla ja Tampereella olevissa yksityisasunnoissa. Kaksi miestä otettiin kiinni.

Toinen on syntynyt vuonna 1991 ja toinen vuonna 1983. Molemmat ovat toimineet tanssikoulussa opettajina ja ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Koulun kaksi muuta opettajaa on edelleen vangittuina ja yhtä epäillään seksuaalirikoksista, mutta häntä ei ole pidätetty.

Nyt siis kaikkiaan viisi eteläamerikkalaistaustaista opettajaa on epäiltynä seksuaalirikoksista. Rikosilmoituksia on kirjattu toistaiseksi 12, joissa on 10 eri asianomistajaa. Nuorin asianomistaja on 15-vuotias.

Miehiä epäillään muun muassa raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Uusien kiinniottojen kohdalla kuulustelut ovat alkuvaiheessa. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan myöhemmin tiistain aikana ja viimeistään keskiviikkona tehdään päätös siitä, onko miehiä syytä pidättää.

Poliisi on tähän mennessä keskustellut kymmenien naisten kanssa.

Pääosa uhreista on alaikäisiä tyttöjä. Uhreista ainakin kaksi on 15-vuotiaita ja useampi alle 18-vuotias. Teot ajoittuvat ainakin kahden vuoden ajalle.

Poliisin mukaan suoritettujen puhuttelujen, kuulustelujen ja muun tutkinnan perusteella on syytä epäillä, että uhreja on enemmän.

Poliisi toivoo, että ne henkilöt, jotka kokevat joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi rohkaistuisivat ottamaan yhteyttä poliisiin tai rikostutkijan ottaessa yhteyttä kertoisivat tapahtumien kulusta, jotta erityisesti alle 16-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat vielä mahdollisesti selvittämättä olevat uhrit saataisiin ehkä tarvitsemansa avun piiriin.

Yhteyttä pyydetään edelleen ottamaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050-313 7391 taikka tutkinnanjohtajaan 050-399 8181.

_____________________________________

Poliisitiedote: Pirkanmaalla uusia kiinniottoja

Pirkanmaan poliisi jatkaa tanssikouluympäristöön ja tanssinopettajiin liittyvien seksuaalirikosten tutkintaa. Tänä aamuna poliisi on suorittanut kotietsinnät Nokialla ja Tampereella olevissa yksityisasunnoissa.

Kaksi mieshenkilöä on otettu kiinni. Toinen on syntynyt v-91 ja toinen v-83. Molemmat ovat toimineet tanssikoulussa opettajina ja ovat kotoisin Etelä-Amerikasta. Kuulustelut ovat heidän osaltaan aivan alkuvaiheessa. Myöhemmin päivän aikana ja viimeistään huomenna aamulla tehdään päätös siitä, onko miehiä tarpeellista pidättää.

Poliisi on tähän mennessä keskustellut kymmenien naisten kanssa selvittääkseen onko joku kokenut tulleensa rikoksen uhriksi. Rikosilmoituksia on kirjattu toistaiseksi 12, joissa on 10 eri asianomistajaa. Nuorin asianomistaja on 15-vuotias, osa alle 18-vuotiaita ja osa täysi-ikäisiä. Suoritettujen puhuttelujen, kuulustelujen ja muun tutkinnan perusteella on syytä epäillä, että uhreja on enemmän.

Poliisi toivoo, että ne henkilöt, jotka kokevat joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi rohkaistuisivat ottamaan yhteyttä poliisiin taikka rikostutkijan ottaessa yhteyttä kertoisivat tapahtumien kulusta, jotta erityisesti alle 16-vuotiaat ja alle 18-vuotiaat vielä mahdollisesti selvittämättä olevat uhrit saataisiin ehkä tarvitsemansa avun piiriin.

Yhteyttä pyydetään edelleen ottamaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050-313 7391 taikka tutkinnanjohtajaan 050 - 399 8181.