keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Turun Sanomat: Jouni Lehikoinen palkittiin rasisminvastaisesta työstä

Turun Sanomat: Jouni Lehikoinen palkittiin rasisminvastaisesta työstä 21.3.2012

Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen palkittiin Punaisen Ristin Ennakkoluuloton edelläkävijä -diplomilla. Lehikoinen palkittiin hänen ennakkoluulottomasta toiminnastaan inhimillisten arvojen puolustajana.

Puheenvuorossaan Lehikoinen muistutti, että inhimillisyys ei tunne maan rajoja eikä rotuja, vaan se koskettaa kaikkia.

Mikaelinseurakunta on tarjonnut turvapaikan käännytyspäätöksen saaneille maahanmuuttajille siitä asti, kun Suomen ekumeeninen neuvosto julkaisi toukokuussa 2007 turvapaikkaoppaan seurakunnille. Lähtökohta on, että jos joku pyytää apua hengenvaaraan vedoten, kristityn seurakunnan velvollisuus on auttaa häntä.

Jouni Lehikoisen johdolla Mikaelinseurakunta on tarjonnut suojelua eri puolilta maailmaa tulleille turvapaikanhakijoille. Seurakunnalla on ollut myös merkittävä rooli siirtolaisten kotouttamisessa sekä suvaitsevaisuuden edistämisessä yhteiskunnassa.

Varsinais-Suomen piiri myönsi diplomin kahdeksannen kerran. Ennen viime vuotta diplomi tunnettiin nimellä Maahanmuuttajamyönteinen teko.

___________________________________________


Salon Seudun Sanomat: Kirkkoherra Jouni Lehikoinen sai SPR:ltä kunniamaininnan

Paimiolainen Jouni Lehikoinen on saanut Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiriltä kunniamaininnan ennakkoluulottomuudestaan. Ennakkoluuloton edelläkävijä -kunniamaininta jaettiin nyt kahdeksatta kertaa ja se myönnetään vuosittain henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on ollut ennakkoluuloton maahanmuuttaja-asioissa.

Jouni Lehikoinen toimii kirkkoherrana Turun Mikaelin seurakunnassa. Paimiossa hänet tunnetaan kaupunginvaltuuston jäsenenä ja Paimion seurakunnan entisenä kirkkoherrana.

– Lehikoinen on tehnyt alueellisesti näkyvää toimintaa ihmisarvojen puolustamisessa, valintaa perustelee nuorisotoiminnan suunnittelija Jooel Niittynen SPR:n Varsinais-Suomen piiristä.

– Vuodesta 2007 lähtien Lehikoinen on johtanut Mikaelin seurakunnan toimintaa turvapaikan antamisessa ihmisille, joita ollaan käännyttämässä pois maasta, mutta jotka kokevat, että siinä tapahtuu vääryys.

Suvaitsevia kirjoituksia

Lehikoisen saamaan kunniamainintaan johtivat myös hänen kirjoittamansa kolumnit ja blogit, joissa hän on ottanut esiin yhteiskunnallisia aiheita, kuten suvaitsevaisuutta.

– Lehikoinen on ottanut moneen asiaan ennakkoluulottomasti kantaa omilla kasvoillaan. Lisäksi vaakakupissa painoi se, minkälaisia tilaisuuksia Mikaelin seurakunnassa on järjestetty. Ne ovat olleet ennakkoluulottomia kautta linjan.