maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kansan Uutiset: Hommaforumista tutkintapyyntö: 15-vuotias koulutyttö haukuttiin aivopestyksi

Kansan Uutiset: Hommaforumista tutkintapyyntö: 15-vuotias koulutyttö haukuttiin aivopestyksi 26.3.2012
Kansan Uutiset: Hommaforum piilotti helsinkiläistytön haukut
Hbl: Nätdiskussion om Rebecka Holm har polisanmälts

Yksityishenkilö on tehnyt poliisille ilmoituksen maahanmuuttokriitikoiden Hommaforumista. Ilmoitus koskee kommentteja, joissa käsiteltiin viisitoistavuotiaan Rebecka Holmin saamaa palkintoa rasisminvastaisesta kirjoittelustaan. Holmin palkitsi Punaisen ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri.

Hommaforumilla uutinen käynnisti pilkallisen kirjoittelun Holmista ja hänen kokemuksistaan. Tytön väitettiin olevan aivopesty ja kokemusten peräisin ”mielikuvitusystäviltä”. ”Nykyään lapsuudesta halutaan pitää kiinni siltä osin että vanhetessa mielikuvitusystävä vaihtuu mielikuvitusrasistiin jonka huuteluista kerrotaan jänskiä juttuja kavereille ja medialle”, kirjoitti eräs nimimerkki.

Rebecka Holmin läheisiä kutsuttiin Hommaforumilla hyväksikäyttäjiksi.

”Jotenkin minusta tuntuu, että jos Rebecka ei saisi säännöllistä rasismiannostaan, hän alkaisi turhautua ja vajota depressioon”, kommentoi toinen nimimerkki.

Kaikki Rebecka Holmin ajatuksiin ja persoonaan kohdistetut tölväisyt esitettiin nimimerkin takaa.

”Rasismin kohteena pari kertaa kuukaudessa”

Poliisille ilmoituksen tehnyt henkilö vaatii tutkimaan asiaa törkeänä kunnianloukkauksena ja yleisen syyttäjän alaisena rikoksena, koska rikos on tapahtunut joukkotiedotusvälinettä käyttäen ja erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista. Kyseessä on hänen mielestään alaikäiseen kohdistunut sananvapautta, mielipiteenvapautta ja kunniaa loukkaava rikos.

Rebecka Holm kirjoitti tammikuussa, että tummaihoiset kaikista ikäluokista kohtaavat rasismia.

”Aikuiset joutuvat jopa pahoinpitelyn uhreiksi, ja lapsille huudellaan. Se on outoa, jos kahdeksanvuotias lapsi joutuu kuuntelemaan ikäviä kommentteja, eikä kukaan aikuinen uskalla puuttua tilanteeseen.”

Itse Holm kertoi Ylen uutisen mukaan kohtaavansa rasismia ehkä pari kertaa kuukaudessa.

”Se on tarpeeksi saamaan minut surulliseksi ja vihaiseksi, mutta muutan nuo tunteet positiiviseksi energiaksi.”

___________________________________________

Kansan Uutiset: Hommaforum piilotti helsinkiläistytön haukut

Maahanmuuttokriitikkojen Hommaforum piilotti maanantaina aamupäivällä helsinkiläisen koulutytön solvaamiseen keskittyneen viestiketjun. Syynä oli Kansan Uutisten aamulla julkaisema uutinen yksityishenkilön tekemästä tutkintapyynnöstä, joka koskee 15-vuotiaaseen Rebecka Holmiin kohdistuvaa ryöpytystä.

KU:n uutinen julkaistiin maanantaina kello 10.41. Hommaforumissa sitä kommentoitiin muun muassa kommarien vaahtoamisena, ammattiloukkaantujien tavoitteena sekä hyökkäyksenä itse forumia vastaan.

Kello 11.35 Hommaforumin ylläpito ilmoitti piilottaneensa Holmia koskevan keskusteluketjun tutkinnan ajaksi. Tämä puolestaan nostatti heti kiivaan keskustelun siitä, onko kyseessä järkevä toimi vai hyökkäys hommalaisten sananvapautta vastaan.