maanantai 19. maaliskuuta 2012

Savon Sanomat: Rasismirikosten sarja: Iisalmelaismiehelle vankeutta tumman naisen viiltämisestä

Savon Sanomat: Rasismirikosten sarja: Iisalmelaismiehelle vankeutta tumman naisen viiltämisestä 19.3.2012

Iisalmelainen vuonna 1991 syntynyt mies oli maanantaina käräjillä rasismirikoksista, joiden lisääntymisestä Iisalmen poliisi viime kesän lopulla tiedotti.

Vakavin hänen teoistaan tapahtui viime elokuussa, jolloin hän yritti kadulla viiltää tummaihoista mutta Suomessa syntynyttä naista veitsellä kaulasta. Nainen sai torjuttua viillon, ja veitsi pelkästään raapaisi hänen kaulaansa.

Nainen löi miestä samassa kahakassa nyrkillä kasvoihin. Oikeus tuomitsi naisen pahoinpitelystä 15 päiväsakkoon, josta kertyy 210 euroa maksettavaa ja sadan euron korvaukseen kivusta ja särystä.

Viime juhannuksena mies pahoinpiteli leirintäalueen järjestyksenvalvojaa, joka on tummaihoinen Suomen kansalainen.

Hän myös nimitteli molempia uhrejaan loukkaavin sanoin. Nimittely johtui rodulliseen kansanryhmään kuulumisesta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, pahoinpitelystä, kahdesta kunnianloukkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Miehellä oli yleisellä paikalla hallussaan kääntöveitsi, jolla hän yritti viiltää naista.

Lisäksi hän joutuu maksamaan 40 kuuden euron suuruista päiväsakkoa sekä noin 2500 euroa korvauksia naiselle ja 1500 eurolla miehelle.