torstai 8. syyskuuta 2011

Etelän Uutiset: Tammisaareen ei haluta pakolaisia Libyasta

Etelän Uutiset: Tammisaareen ei haluta pakolaisia Libyasta 8.9.2011

Kaupunginhallitus on vastannut kielteisesti Uudenmaan ELY-keskuksen tiedusteluun pakolaisten vastaanottamiseksi Libyasta. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina äänin 7-6 RKP:n edustajien äänten ratkaistessa. Pakolaisasiaan aiotaan palata joulukuussa.

Edellisessä kokouksessa pakolaispykälä palautettiin lisävalmisteluun, sillä tietoa ei katsottu olevan riittävästi. Länsi-Uudenmaan maahanmuuttajatoimisto on kuitenkin toiminut jo vuodesta 1995 Hangon, Inkoon ja nykyisten Raasepori-kuntien yhteistyöelimenä pakolaisasioissa.

Kaupunginhallitus halusi viimeksi mm. tietää, miten alueelle aiemmin tulleiden pakolaisten elämä on lähtenyt sujumaan. Kiinnostuneita oltiin tällä kerralla myös pakolaisten vastaanotosta saadusta opista.

Maahanmuuttajatoimisto ehdotti nyt, että Raasepori olisi ottanut pakolaisia Libyasta ja sijoittanut heidät Tammisaareen, koska edelliset pakolaiset sijoitettiin Karjaalle ja Pohjaan. Myös asuntotilanne olisi sallinut pakolaisten sijoittamisen Tammisaareen, mutta muut asiat painoivat tällä kerralla enemmän.

ELY-keskus tiedusteli Raaseporin valmiutta ottaa vastaan 20 pakolaista Libyasta tänä syksynä. Useimmat pakolaiset ovat yksinäisiä miehiä tai pieniä perheitä. Maahanmuuttajakoordinaattori oli ehdottanut etiopialaisia, sillä heitä on alueella jo ennestään.