perjantai 16. syyskuuta 2011

YLE: Heinäluoma: Halla-ahosta ei aihetta muutoksiin hallintovaliokunnassa

YLE Uutiset: Heinäluoma: Halla-ahosta ei aihetta muutoksiin hallintovaliokunnassa 16.9.2011

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän rankaisutoimet hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tapauksessa tai Halla-ahon Kreikka-kommentit eivät anna aihetta muutoksiin hallintovaliokunnan osalta.

- Ei näytä siltä, etteikö valiokunta toimisi. Siellä ei ole asioita jumissa. Myöskään eduskuntaryhmät eivät ole päätyneet mihinkään erityiseen hallintovaliokunnan suhteen.

Heinäluoman mukaan puhemiesneuvostolla ei ole mitään suunnitteilla hallintovaliokunnan osalta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti torstaina yksimielisesti hallintovaliokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Jussi Halla-ahon eduskuntaryhmästään kahden viikon määräajaksi.

Rangaistus tarkoittaa, ettei Halla-aho voi osallistua muutamaan ryhmän kokoukseen erottamisaikana. Rangaistuksella ei ole vaikutusta Jussi Halla-ahon työhön hallintovaliokunnan puheenjohtajana tai eduskunnan suuren salin päätöksenteossa.

Perussuomalaiset päätyi yksimielisesti määräaikaiseen erottamiseen Halla-ahon Facebook-kirjoitusten takia.

Halla-aho kirjoitti keskiviikkona internetin Facebook-sivullaan, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta tekemään talouspäätöksiä ja saamaan lakkoilijat kuriin. Halla-aho perui myöhemmin kirjoituksensa ja kirjoitti, ettei oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan.

Kesällä SDP:n eduskuntaryhmän kansanedustaja ja puoluesihteeri Mikael Jungner arvosteli Halla-ahon sopivuutta maahanmuuttoon ja Suomen sisäiseen turvallisuuteen keskittyvän hallintovaliokunnan puheenjohtajana.