tiistai 20. lokakuuta 2009

Iltalehti: Nukkuvaa perhettä ammuttiin ikkunoiden läpi

Uusi Suomi: Maahanmuuttajien kotia tulitettiin 20.10.2009
Karjalainen: Ammuskelun kohteena oli maahanmuuttajien koti 19.10.2009
Iltalehti/STT: Joensuun ammuskelun saattoi aiheuttaa koirasta syntynyt riita 18.10.2009
Iltalehti: Nukkuvaa perhettä ammuttiin ikkunoiden läpi 17.10.2009
Karjalainen Utran tulittajien motiivi: Kosto valituksesta
Poliisitiedote: Haulikkomiehet ampuivat ikkunoiden läpi Joensuussa

Joensuun Utrassa ammuttiin rivitalon ikkunoiden läpi asuntoon varhain lauantaina 17.10.2009 aamulla. Laukauksiin ja ikkunoidensa rikkoutumiseen herännyt asukas ilmoitti ammuskelusta hätäkeskukseen klo 6.07.

Paikalle tulleet kolme poliisipartiota totesivat, että huoneiston ulko-oven lasi ja useita eri ikkunoita oli rikkoutunut. Haulit vaurioittivat myös asunnon irtaimistoa. Tapahtuma-aikaan kolmiossa nukkuivat aviopari, heidän tyttövauva ja vieraana ollut mies. Haulit eivät osuneet ihmisiin.

Poliisi otti tapahtumapaikan naapurissa sijaitsevasta asunnosta klo 6.20 kiinni kaksi ampujiksi epäiltyä 50- ja 34-vuotiasta joensuulaismiestä. Heitä epäillään tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta. Epäiltyjen kuulusteluja ei vielä ole aloitettu. Miesten hallusta takavarikoitiin kolme haulikkoa ja niihin sopivia panoksia. Miehet olivat kiinniotettaessa humalassa. 34-vuotiaalla on lupa haulikon hallussapitoon. 50-vuotiaalla ei ole ampuma-aselupia.

Asunnolla on meneillään tekninen rikospaikkatutkinta. Jutun tutkinta jatkuu asianosaisten kuulusteluilla. Poliisi puhuttaa aamupäivällä myös naapureita tapahtumien kulun selvittämiseksi.

______________________________

Karjalainen: Utran tulittajien motiivi: Kosto valituksesta

Erehtyivät asunnosta. Kolme aikuista ja tyttövauva heräsivät laukauksiin aamulla kello 6.

Haulikkomiehet ammuskelivat rivitalon ikkunoiden läpi Utrassa Mustosenkadulla varhain lauantaiaamuna. Laukauksiin ja ikkunoidensa rikkoutumiseen herännyt asukas ilmoitti ammuskelusta hätäkeskukseen heti kello 6:n jälkeen. Tapahtuma-aikaan kolmiossa nukkuivat aviopari, heidän tyttövauvansa sekä heillä yövieraana ollut mies. Haulikkomiehet ampuivat puolenkymmentä laukausta.

Paikalle saapuneet poliisit totesivat, että asunnon ulko-oven lasi ja asunnon ihmisistä tyhjänä olleen tupakeittiön ikkunoita oli rikkoutunut ammuskelussa. Haulit vahingoittivat myös asunnon irtaimistoa. Haulit eivät osuneet ihmisiin.

Poliisi otti tapahtumapaikan naapurissa sijaitsevasta asunnosta vain kymmenisen minuuttia myöhemmin kiinni kaksi ampujiksi epäiltyä 50- ja 34-vuotiasta joensuulaismiestä. Heitä epäillään tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Poliisi mukaan 34-vuotiaan öisin haukkuvasta koirasta oli tehty hiljattain valitus taloyhtiöön, ja epäillyt ilmeisesti luulivat huoneistossa asuvien valittaneen koiran aiheuttamista häiriöistä. 34-vuotias epäilty asuu samassa taloyhtiössä. Poliisin mukaan kukaan ammuskelun kohteeksi joutuneessa asunnossa asuvista ei kuitenkaan ole tehnyt valitusta.

Miehiltä takavarikoitiin kolme haulikkoa ja niihin sopivia panoksia. 34-vuotiaalla on lupa haulikon hallussapitoon. 50-vuotiaalla ei ole ampuma-aselupia.

Asunnossa on suoritettu tekninen rikospaikkatutkinta. Poliisi kuulusteli epäiltyjä ja puhutti aamupäivällä myös naapureita tapahtumien kulun selvittämiseksi.

_______________________________________________

Iltalehti: Nukkuvaa perhettä ammuttiin ikkunoiden läpi

Joensuun Utrassa ammuttiin rivitalon ikkunoiden läpi asuntoon varhain lauantaiaamuna.

Laukauksiin ja ikkunoidensa rikkoutumiseen herännyt asukas ilmoitti ammuskelusta hätäkeskukseen hieman kuuden jälkeen aamulla.

Paikalle tulleet kolme poliisipartiota totesivat, että huoneiston ulko-oven lasi ja useita eri ikkunoita oli rikkoutunut. Haulit vaurioittivat myös asunnon irtaimistoa. Tapahtuma-aikaan kolmiossa nukkuivat aviopari, heidän tyttövauvansa ja vieraana ollut mies. Haulit eivät osuneet ihmisiin.

Poliisi otti tapahtumapaikan naapurissa sijaitsevasta asunnosta kiinni ampujiksi epäillyt 50- ja 34-vuotiasta joensuulaismiehet.

- Tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Uhrit ja toinen epäillyistä asuvat samassa taloyhtiössä, mutta emme tiedä, tunsivatko he muuten toisiaan. Tämän hetkisten tietojen mukaan epäillyt eivät ole edes kavereita keskenään, rikosylikonstaapeli Rauli Järvinen Joensuun poliisista kertoo.

Heitä epäillään tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta. Epäiltyjen kuulusteluja ei ole vielä aloitettu. Miesten hallusta takavarikoitiin kolme haulikkoa ja niihin sopivia panoksia. Miehet olivat kiinniotettaessa humalassa.

Ainoastaan nuoremmalla miehistä on lupa haulikon hallussapitoon.
_________________________________________________

Iltalehti: Joensuun ammuskelun saattoi aiheuttaa koirasta syntynyt riita 18.10.2009

Poliisin mukaan Joensuun ammuskelutapauksen saattoi aiheuttaa koiran haukunnasta alkunsa saanut eripura.

Joensuun Utrassa ammuttiin lauantaiaamuna rivitalon ikkunoiden läpi useita haulikonlaukauksia, jotka eivät kuitenkaan osuneet ihmisiin. Asunnossa oli sisällä aviopari, tyttövauva ja pariskunnan vieraana ollut mies. Poliisi otti heti tapauksen jälkeen naapuriasunnosta kiinni 50- ja 34-vuotiaat miehet.

- Heidät on pidätetty, ja mahdollisesta vangitsemisesta päätetään alkuviikosta, kertoi vanhempi konstaapeli Mauno Tuohiniemi sunnuntaina.

Tekoa on tutkittu tapon yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vaaran aiheuttamisena.

Riita saattoi saada alkunsa 34-vuotiaan miehen koirasta, jonka epäillään häirinneen naapureita öisin ulvonnallaan.

- Koiran omistaja on ilmeisesti luullut naapureiden ilmoittaneen häiriöstä taloyhtiöön. Asianomistajat eivät kuitenkaan ole kertomansa mukaan ilmoitusta tehneet, kertoo Tuohiniemi.

Pidätetyt olivat tapauksen sattuessa humalassa. Heidän kuulustelunsa jatkuvat maanantaina.

_________________________________________

Karjalainen: Ammuskelun kohteena oli maahanmuuttajien koti 19.10.2009

Seinänaapurin viime talvena aloittama vihoittelu ja ryssittely kärjistyi kolme ikkunaa ja ulko-oven lävistäneisiin haulikonlaukauksiin lauantaina aamulla. Maahanmuuttajaperheen vauva oli kotona. Vanhempi lapsi oli yötä mummolassa.

– Hänellä oli tapana nukkua tässä huoneessa, mihin naapuri ampui, sanoo Venäjältä Suomeen muuttaneen inkeriläisperheen äiti Marja Kokkanen.

Hän on varma, että ampumistapaus johtui siitä, että he eivät ole suomalaisia.

Marja ja Aleksei Kokkanen ovat nyt valmiita muuttamaan lapsineen mihin tahansa Utran kodistaan.

____________________________________________


Iltalehti: Naapuri ampui haulikolla maahanmuuttajaperheen ulko-oven läpi 19.10.2009

Nelihenkinen inkeriläisperhe koki kauhun hetkiä lauantaiaamuna, kun perheen seinänaapuri ampui haulikolla läpi ikkunoista ja ulko-ovesta Joensuun Utrassa, uutisoi Karjalainen verkkosivullaan.

Naapurin viime talvena aloittama vihoittelu kärjistyi lauantaiaamuna kolme ikkunaa ja ulko-oven lävistäneisiin haulikonlaukauksiin.

Tapahtumahetkellä maahanmuuttajaperheen vauva oli kotona, mutta vanhempi lapsista oli yöpynyt mummolassa.

Vauvalla oli tapana nukkua huoneessa, johon naapuri ampui, sanoo Venäjältä Suomeen muuttaneen inkeriläisperheen äiti Marja Kokkanen.

Perheen äiti kertoo Karjalaisen haastattelussa olevansa varma, että ampumistapaus johtui siitä, että he eivät ole suomalaisia.

_____________________________________________

Ilta-Sanomat: Joensuun ammuskelun kohteena oli maahanmuuttajien koti 20.10.2009

Joensuun Utrassa lauantaina tapahtuneen ammuskelun kohteena oli maahanmuuttajien koti, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Maahanmuuttajaperhe oli vauvansa kanssa kotona, kun haulikonlaukaukset lävistivät kolme ikkunaa ja ulko-oven lauantaiaamuna.

Vanhempi lapsi oli Karjalaisen mukaan yökylässä mummolassa.

- Hänellä oli tapana nukkua tässä huoneessa, mihin naapuri ampui, sanoo Venäjältä Suomeen muuttaneen inkeriläisperheen äiti Karjalaisessa.

Äiti sanoo olevansa varma, että ampumistapaus johtui siitä, että he eivät ole suomalaisia.

Poliisi otti heti tapauksen jälkeen naapuriasunnosta kiinni 50- ja 34-vuotiaat miehet.

Tekoa on tutkittu tapon yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja vaaran aiheuttamisena.

______________________________________________

Uusi Suomi: Maahanmuuttajien kotia tulitettiin 20.10.2009

Joensuussa asuva nelihenkinen inkeriläisperhe joutui lauantaina vakavan hyökkäyksen kohteeksi, kun perheen kotiin ammuttiin haulikolla. Asiasta kertovan Karjalaisen mukaan ampumistapauksen taustalla oli viime talvesta asti kestänyt vihoittelu ja ryssittely perhettä kohtaan.

Haulikonlaukaukset lävistivät kolme ikkunaa ja ulko-oven. Perheen vauva oli kotona. Vanhempi lapsi oli yötä mummolassa.

- Hänellä oli tapana nukkua tässä huoneessa, mihin naapuri ampui, sanoo Venäjältä Suomeen muuttaneen inkeriläisperheen äiti lehdelle.

Hän on varma, että ampumistapaus johtui siitä, että he eivät ole suomalaisia.

Marja ja Aleksei Kokkanen ovat nyt valmiita muuttamaan lapsineen mihin tahansa Utran kodistaan.

__________________________________

Karjalainen: Utran ampuja vangittiin 20.10.2009

34-vuotias mies on kaltereiden takana ainakin seuraavat kaksi viikkoa.

Joensuun Utrassa lauantaiaamuna maahanmuuttajaperheen kotia haulikolla tulittanut 34-vuotias joensuulaismies vangittiin poliisin vaatimuksesta tiistaiaamuna Joensuun käräjäoikeudessa. Oikeus määräsi miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä ainakin vaaran aiheuttamisesta.

Mies ampui puolenkymmentä laukausta naapurina asuvan inkeriläisperheen kodin ikkunoihin ja ulko-oveen. Asunnossa olivat perheen isä, äiti ja vauva sekä kylässä ollut mies. Perheen vanhempi lapsi oli mummolassa.

34-vuotias oli pitänyt vihaa naapureitaan kohtaan jo aiemminkin. Hänen kaverinaan oli 50-vuotias mies. Häntä poliisi ei tiistaiaamuna esittänyt vangittavaksi.

Joensuulaismies pysyy kaltereiden takana ainakin seuraavat kaksi viikkoa.