torstai 22. lokakuuta 2009

Ministeri Thors: Ihmiskaupan uhrit tunnistettava nykyistä paremmin

Ministeri Thors: Ihmiskaupan uhrit tunnistettava nykyistä paremmin 22.10.2009

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors pitää haasteellisena ihmiskaupan uhrien tunnistamista. - Meidän tulee Suomessakin jatkossa panostaa yhä enemmän uhrien tunnistamiseen, jotta heitä voidaan asianmukaisella tavalla auttaa, ministeri totesi tänään puhuessaan Pro Tukipisteen ihmiskauppaseminaarissa.

Ministeri Thorsin mielestä myös lainsäädännössä saattaa olla tarkentamisen tarvetta. - Meidän on rohkeasti tutkittava, onko lainsäädännössämme sellaista, joka on vastoin Euroopan neuvoston sopimusta tai sellaisia säännöksiä, jotka estävät uhreja pääsemästä auttamisjärjestelmän piiriin. Tämäkin on valitettavasti mahdollista, ministeri jatkoi.

Ministeri Thors muistutti tilaisuudessa, että ihmiskaupan muodot ovat moninaiset. - Kiitos Hollannin kansallisen raportoijan olemme mm. huomanneet, että jalkapalloon on liittynyt ihmiskaupan tapaisia piirteitä.
Nuorille pojille ja heidän perheilleen uskotellaan, että loistava jalkapalloura huikeine palkkoineen orastaa Euroopassa. Ei ole poissuljettua, että tämä ihmiskaupan muoto olisi esiintynyt myös Suomessa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että Suomen Palloliiton ja joidenkin afrikkalaisten vastaavien järjestöjen välille on luotu yhteyksiä, jotta voidaan tunnistaa jalkapalloon liittyvät ihmiskaupan muodot Suomessa, ministeri valotti ihmiskaupan uusia muotoja.