torstai 22. lokakuuta 2009

YLE: Maahanmuuttajien mahdollisuudet esillä yliopistolla

YLE Uutiset: Maahanmuuttajien mahdollisuudet esillä yliopistolla 22.10.2009

Joensuussa on koottu poikkeuksellisen suuret voimat maahanmuuttaja-tapahtuman taakse. "Maahanmuuttajan mahdollisuudet" -päivä kokoaa tänään yliopistolle lähes 300 maahanmuuttajaa sekä maahanmuuttajien parissa työskentelevää ihmistä.

Tapahtuman tarkoituksena on rohkaista ja kannustaa eri toimijoita maahanmuuttotyöhön sekä toisaalta antaa maahanmuuttajille tietoa koulutusmahdollisuuksista ja erilaisista järjestöistä. TE-keskuksen Pohjois-Karjalan aluekoordinaattori Leena Westman odottaa tapahtuman antavan paljon erityisesti maahanmuuttajille.

Maahanmuuttajan mahdollisuudet -tapahtuman järjestävät työhallinto, oppilaitokset ja järjestöt. Tapahtumaa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa, mutta jatkoakin on jo suunniteltu. Tapahtuma järjestetään, koska maahanmuuttajien määrät ja julkinen keskustelu ovat lisääntyneet. TE-keskuksella on meneillään myös maahanmuuttohanke, joten tapahtumien järjestämiseen löytyy resursseja.

Torstaina yliopistolla alkoivat myös ETMU-päivät, jossa käsitellään seminaarin muodossa etnisiä suhteita ja kansainvälistä muuttoliikettä. ETMU-päivät kestävät perjantaihin.