torstai 22. lokakuuta 2009

Verkkoapila: Antti Kurvinen: ”Maahanmuuttajat osaksi kouluyhteisöä”

Verkkoapila: Antti Kurvinen: ”Maahanmuuttajat osaksi kouluyhteisöä” 20.10.2009

Keskustanuorten puheenjohtajaksi pyrkivä Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja Antti Kurvinen on tyrmistynyt uutisesta, jonka mukaan vanhemmat vetävät lapsiaan pois maahanmuuttajavaltaisista kouluista.

Kurvisen mukaan tällainen toiminta lisää rasismia, maahanmuuttajien syrjäytymistä ja estää järkevän maahanmuuttopolitiikan. Hänen mielestään suomalaisten tulisi katsoa asiassa peiliin.

- Mikäli maahanmuuttajien halutaan sopeutuvan Suomeen, heidät täytyy ottaa osaksi yhteisöjämme. Kouluissa tulee suosia luokkia, joissa uussuomalaiset lapset ovat Suomessa syntyneiden kanssa samassa opetuksessa, Kurvinen toteaa.

KOL:n puheenjohtajan mukaan maahanmuuttajille on luotava aito mahdollisuus päästä osaksi suomalaisia yhteisöjä kuten kyläyhdistyksiä ja urheiluseuroja, mutta jokaisella on oltava oikeus myös muodostaa omia yhteisöjään.

- Rajojen sulkeminen niin Suomen kuin EU:n osalta on mahdoton ajatus. Ihmiset ovat aina liikkuneet opin, rakkauden ja työn perässä. Siihen on jokaiselle tarjottava mahdollisuus tulevaisuudessakin.