keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Turun Sanomat: Paimiolaisten mielipide vastaanottokeskusta vastaan

Turun Sanomat, mielipide: Paimiolaisten mielipide vastaanottokeskusta vastaan 14.10.2009

Paimiossa pidettiin vastaanottokeskuksen perustamisesta kuntaan avoimien ovien ilta, johon osallistui toistasataa henkilöä. Tilaisuus jakautui kalvosulkeisiin, yleiseen keskusteluun ja osioon Paimioon keskuksesta.

Kimmo Jalonen kirjoitti (TS 10.10.), että puoltaviakin puheenvuoroja kuultiin. Pitää paikkansa. Niitä kuultiin kaksi, Jaloselta ja hänen vaimoltaan. Mielipide tuli selkeästi esille. Paimiolaiset eivät halua afgaaneja, somaleja ja irakilaisia kuntaansa.

SPR toimii keskuksia perustaessaan salavihkaisesti ja demokratian vastaisesti. Se neuvottelee vuokranantajan kanssa ja kun nimet ovat paperissa, asiasta kerrotaan. Paimion tapauksessa valtuutetut ja kuntalaiset olivat lehtitietojen varassa. Tilaisuuden tunnelma oli ikävä. SPR:n, sisäasiainministeriön ja TE-keskuksen henkilöt tulivat paikalle asenteella ”keskus tulee, mitään ette voi”.

Jalonen mainitsi Muutos 2011:n puuhamiehen. Minä olen se mies. Muutos kerää parhaillaan kannattajakortteja. Kun 5000 korttia on kerätty, rekisteröidymme puolueeksi. Tavoitteemme perustuvat perustuslain nykyistä tiukempaan noudattamiseen.

”Suvaitsevaiset” peräävät keskustelua maahanmuuttopolitiikasta. Me käymme sitä mielellämme, mutta kun heidän argumenttinsa loppuvat, alkaa rasistileimakirveen heiluttaminen tyyliin ”paimiolaiset ovat hölmöjä, paimiolaiset ovat rasisteja”. Eivät ole. He ovat suomalaisia, joiden vanhemmat ovat tämän maan raivanneet ja ase kädessä sitä puolustaneet.

Korruptoituneet poliitikot ja virkamiehet ovat parhaillaan myymässä Suomea ulkomaille. Sitä me emme salli, sillä Suomi paras maa meille suomalaisille ja se on puolustamisen arvoinen.

Tapio Äyräväinen, Muutos 2011 hallituksen jäsen