keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kansan Uutiset: Väkivalta ei kuulu demokratiaan, sanoo Helsingin Vasemmistoliitto

Kansan Uutiset: Väkivalta ei kuulu demokratiaan, sanoo Helsingin Vasemmistoliitto 6.2.2013
Helsingin Vasemmistoliitto: Väkivallan uhka murentaa demokratiaa

Helsingin Vasemmistoliitto toteaa kannanotossaan, että Jyväskylän puukotuksen lisäksi viime vuosina on tehty monia muitakin äärioikeistolaisryhmien väkivaltaiskuja. Ne loukkaavat paitsi ihmisten koskemattomuutta, myös kokoontumis- ja sananvapautta.

”Helsingin Vasemmistoliitto tuomitsee kaiken väkivallan ja vaatii toimia ääriryhmien väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Viimeistään Jyväskylän tapahtumat osoittivat, etteivät tietyt äärioikeistolaiset tahot pelkää käyttää toiminnassaan väkivaltaa. On hälyttävää, että joudumme edelleen vuonna 2013 todistamaan poliittista väkivaltaa demokraattisessa Suomessa”, järjestö toteaa.

Helsingin Vasemmistoliiton mukaan viime vuosina rasistisesta ja syrjivästä keskustelusta on tullut arkipäivää. Oikeistopopulistiset poliitikot ovat saaneet määritellä pitkälti sitä, millaisista lähtökohdista esimerkiksi maahanmuuttopoliittista keskustelua käydään.

Tilanteet ovat kärjistyneet pienten mutta vaarallisten äärioikeistolaisryhmittymien väkivaltaiskuihin kuten Helsingin Prideen kohdistuneeseen kaasuiskuun. Äärioikeistolaisen väkivallan uhreja ovat olleet ainakin maahanmuuttajat, seksuaalivähemmistöt, vasemmistolaispoliitikot sekä oululainen kokoomuspoliitikko viime eduskuntavaalien alla.

”Näin ollen ei voida enää puhua marginaaliryhmiin kohdistuvista yksittäisistä väkivallanteoista kuten monet poliitikot ja poliisin edustajat väittävät. Kyseessä ovat kaikkien ihmisten perusoikeudet koskemattomuuteen, kokoontumisvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun”.

”Pelolle ei saa antaa valtaa, koska se murentaa demokratian. Me emme saa vaieta väkivallan edessä vaan meidän on oltava entistä äänekkäämpiä ja osoitettava että rasismi ja poliittinen väkivalta tuomitaan yli puoluerajojen. Emme halua antaa pienten äärioikeistolaisten ryhmien sanella, mistä saamme keskustella ja kenellä on oikeus olla äänessä. Helsingin Vasemmistoliitto korostaa, että väkivalta ei kuulu demokratiaan”.

__________________________________

Helsingin Vasemmistoliitto: Väkivallan uhka murentaa demokratiaa

Jyväskylän puukotuksen lisäksi viime vuosien lukuisat muut äärioikeistolaisryhmien tekemät väkivaltaiskut loukkaavat paitsi ihmisten koskemattomuutta, myös kokoontumis- ja sananvapautta. Helsingin Vasemmistoliitto tuomitsee kaiken väkivallan ja vaatii toimia ääriryhmien väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Viimeistään Jyväskylän tapahtumat osoittivat, etteivät tietyt äärioikeistolaiset tahot pelkää käyttää toiminnassaan väkivaltaa. On hälyttävää, että joudumme edelleen vuonna 2013 todistamaan poliittista väkivaltaa demokraattisessa Suomessa.

Viime vuosina rasistisesta ja syrjivästä keskustelusta on valitettavasti tullut arkipäivää ja oikeistopopulistiset poliitikot ovat saaneet määritellä pitkälti sitä, millaisista lähtökohdista esimerkiksi maahanmuuttopoliittista keskustelua käydään. Tilanteet ovat kärjistyneet pienten mutta vaarallisten äärioikeistolaisryhmittymien väkivaltaiskuihin kuten Helsingin Prideen kohdistuneeseen kaasuiskuun. Äärioikeistolaisen väkivallan uhreja ovat olleet ainakin maahanmuuttajat, seksuaalivähemmistöt, vasemmistolaispoliitikot sekä oululainen kokoomuspoliitikko viime eduskuntavaalien alla. Näin ollen ei voida enää puhua marginaaliryhmiin kohdistuvista yksittäisistä väkivallanteoista kuten monet poliitikot ja poliisin edustajat väittävät. Kyseessä ovat kaikkien ihmisten perusoikeudet koskemattomuuteen, kokoontumisvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun.

Pelolle ei saa antaa valtaa, koska se murentaa demokratian. Me emme saa vaieta väkivallan edessä vaan meidän on oltava entistä äänekkäämpiä ja osoitettava että rasismi ja poliittinen väkivalta tuomitaan yli puoluerajojen. Emme halua antaa pienten äärioikeistolaisten ryhmien sanella, mistä saamme keskustella ja kenellä on oikeus olla äänessä. Helsingin Vasemmistoliitto korostaa, että väkivalta ei kuulu demokratiaan.