torstai 21. helmikuuta 2013

MTV3: Perussuomalaisten Belle Selene Xia: Voin itse vaikuttaa rasismiin

MTV3: Perussuomalaisten Belle Selene Xia: Voin itse vaikuttaa rasismiin 21.2.2013

Suomessa 15 vuotta asunut Belle Selene Xia sanoo kohtaavansa Suomessa rasismia päivittäin.

– Se on jokapäiväistä eikä lopu. Pystyn vaikuttamaan siihen paljon omilla teoillani ja omalla asenteellani. Yritän ajatella positiivisesti. Minulla on paljon erittäin hyviä kokemuksia suomalaisista. Ajattelen näitä valoisia puolia, hän sanoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Belle Selene Xia oli viime kuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaana Helsingissä. Nyt hän on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa varajäsenenä.

Puolueessa hän ei ole rasismia havainnut.

– Asioista täytyy saada keskustella vapaasti, samoin maahanmuutosta. Minusta kaikki ovat tervetulleita Suomeen. Ongelmana on se, että yhteiskunta hylkää heidät. Moni maahanmuuttaja ei tunne oloaan täällä kotoisaksi ja seurauksena on syrjäytymistä ja työttömyyttä. Maahanmuuttajista ei pidetä huolta.

"Olen ihan tavallinen"

Belle Selene Xia näkee eroja kiinalaisessa ja suomalaisessa kasvatustavassa.

– Kiinassa vanhemmat kantavat lapsistaan enemmän huolta ja syyttävät itseään, jos lapselle käy huonosti. Silti haluan korostaa, että yhteiskunnallakin on oma vastuunsa.

24-vuotiaalla Belle Selene Xialla on yksi lapsi, akateeminen loppututkinto, hän tekee parhaillaan väitöskirjaa ja työskentelee ohjelmistoyhtiössä konsulttina.

– Nämä saavutukset eivät johdu kasvatuksesta tai siitä, että olisin jotenkin erityinen ihminen. Olen ihan tavallinen ihminen, mutta motivoitunut siitä mitä teen.

Belle Selene Xia on vieraana myös Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa MTV3-kanavalla torstai-iltana kello 22.35.