tiistai 12. helmikuuta 2013

Verkkouutiset: "Räsäsen maahanmuuttolinja thorsilaistunut"

Verkkouutiset: "Räsäsen maahanmuuttolinja thorsilaistunut" 12.2.2013
Perussuomalainen: Immonen: Räsäsen maahanmuuttolinja thorsilaistunut

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on tuohtunut sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kommenteista maahanmuuttajaväestön kasvamisesta pääkaupunkiseudulla.

Sisäministeri Räsänen piti Aamulehdessä maahanmuuttoselvityksessä esitettyä skenaariota pääkaupunkiseudun maahanmuuttajaväestön tuplaantumisesta vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa hyvänä asiana "työvoimapulan" tilkinnän vuoksi. Hän myös totesi kriittisyyden tätä muutosta kohtaan perustuvan ennakkoluuloihin.

Immonen sanoo pitävänsä Räsäsen puheita täysin käsittämättöminä tilanteessa, jossa koulutetut ja ammattitaitoiset suomalaisetkaan eivät kykene työllistymään riittävän tehokkaalla tavalla.

- Suomessa ei ole laajamittaista pulaa työvoimasta, vaan pikemminkin työnantajista. Suomessa on puhuttu eliitin suulla useiden vuosikymmenien ajan työvoimapulasta, mutta koskaan sitä ei ole vielä näkynyt. Näenkin aikaisemmin tiukan maahanmuuttolinjan vetäjänä tunnetun Räsäsen politiikan suunnan muuttuneen thorsilaiseksi puuhasteluksi, jossa edetään laput silmillä kohti uhkaavaa jyrkänteen reunaa, Immonen tykittää.

Hän sanoo olevansa pettynyt Räsäsen kykyyn hallita kansainvälistä muuttovirtaa maahamme.

- Esimerkiksi pääkaupunkiimme seuraavan 20 vuoden kuluessa rantautumaan ennustetusta valtavasta maahanmuuttajamassasta huomattava osa tulee olemaan sosiaaliperusteista maahanmuuttoa, joka aiheuttanee valtavan taakan pääkaupunkiseudun sosiaali-, koulutus- ja terveyssektorille, Immonen arvelee.

- Lähiöalueiden muodostuminen pääkaupunkiseudulle, joita vaivaavat jatkuvat sosiaali-ekonomiset häiriötilanteet ja joihin ainoastaan panssaroidut poliisiajoneuvot uskaltavat viranomaisten taholta mennä, ovat pian todellisuutta, ellei maahanmuuttoa viimeinkin saada aidosti hallintaan, Immonen maalaa.

Tämän välttämiseksi maahanmuuttajia koskevat kansainvälisen suojelun myöntämis- ja perheenyhdistämiskäytännöt olisi Immosen mukaan viimeinkin kiristettävä muuta Eurooppaa eikä vain Ruotsin löperöä linjaa vastaavaksi.


_________________________________________

Perussuomalainen: Immonen: Räsäsen maahanmuuttolinja thorsilaistunut

Kansanedustaja Olli Immonen kritisoi tiedotteessaan voimakkaasti sisäministeri Päivi Räsästä. Tämä oli pitänyt pääkaupunkiseudun maahanmuuttajaväestön tuplaantumisesta vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa hyvänä asiana. Kasvuluvut oli esitetty tuoreessa maahanmuuttoselvityksessä.

Immonen arvostelee Räsäsen siitä, että tämä näkee demografista muutosta kohtaan esitetyn kriittisyyden ennakkoluuloihin perustuvana asiana.

- Pidän ministeri Räsäsen puheita täysin käsittämättöminä tilanteessa, jossa koulutetut ja ammattitaitoiset suomalaisetkaan eivät kykene työllistymään riittävän tehokkaalla tavalla. Suomessa ei ole laajamittaista pulaa työvoimasta, vaan pikemminkin työnantajista.

Immosen mukaan Suomessa on puhuttu eliitin suulla useiden vuosikymmenien ajan työvoimapulasta, mutta koskaan sitä ei ole vielä näkynyt.

- Näenkin aikaisemmin tiukan maahanmuuttolinjan vetäjänä tunnetun Räsäsen politiikan suunnan muuttuneen thorsilaiseksi puuhasteluksi, jossa edetään laput silmillä kohti uhkaavaa jyrkänteen reunaa.

Immonen ennustaa pääkaupunkiseudulle suuntautuvan maahanmuuton koostuvan ensisijaisesti sosiaaliperusteista maahanmuutosta. Tämä merkitsee valtavaa taakaa pääkaupunkiseudun sosiaali-, koulutus- ja terveyssektorille.

- Lähiöalueiden muodostuminen pääkaupunkiseudulle, joita vaivaavat jatkuvat sosiaali-ekonomiset häiriötilanteet ja joihin ainoastaan panssaroidut poliisiajoneuvot uskaltavat viranomaisten taholta mennä, ovat pian todellisuutta, ellei maahanmuuttoa viimeinkin saada aidosti hallintaan.

Kansainvälisen suojelun myöntämis- ja perheenyhdistämiskäytännöt tulisi Immosen mukaan viimeinkin kiristää “muuta Eurooppaa eikä vain Ruotsin löperöä linjaa vastaavaksi”.

- Räsäsen ministeriössä valmistellussa perheenyhdistämisselvityksessä viime keväältä suositeltiin toimeentulovelvoitteen ulottamista myös humanitaarista suojelua saavan henkilön perheenyhdistämisten ehdoksi. Hallituksen olisikin tuotava välittömästi tästä lakiesitys eduskunnan käsiteltäväksi, eikä vasemmistopuolueiden ja Rkp:n painostuksesta työntää päätä hiekkaan sosiaaliperäisen maahanmuuton volyymin karatessa hallinnasta.

Immonen peräänkuuluttaa ulkomaalaislain kokonaisuudistusta. Näin hänen mukaansa varmistettaisiin nopeasti kasvaneen kansainvälisen muuttoliikkeen laatu ja määrän tehokas kontrolli.