perjantai 27. elokuuta 2010

Demari: Metallin Aalto: Suomalaisten työllistäminen etusijalle

Demari: Metallin Aalto: Suomalaisten työllistäminen etusijalle 27.8.2010

– Uutiset maailmalta kertovat uudesta taloustaantumasta, joka voimistuu päivä päivältä. Taantuma ei ole voitettu kanta. Olennaista minusta on saada suomalainen työvoima käyttöön ennen kuin tänne houkutellaan lisää työperäistä maahanmuuttoa, Metalliliiton (SAK) puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

– Varmasti meidän ikärakenteemme johtaa siihen, että joskus tarvitsemme lisää ulkomaista työvoimaa, mutta sen aika ei ole nyt, hän lisää.

Metalliliitto teki aikoinaan ensimmäisenä ammattiliittona oman maahanmuuttopoliittisen ohjelman. Riku Aalto sanoo, että ohjelma pitää päivittää jo teknisistäkin syistä, koska sen juuret ovat ajassa, jolloin Suomi ei ollut EU:n jäsen.

Metallin puheenjohtajan mukaan nykyiseen työllisyystilanteeseen sopii huonosti se, että työperäistä maahanmuuttoa kasvatettaisiin.

– Voisi kuvitella, että meillä on riittävästi omia työttömiä, jotka pitäisi työllistää tai kouluttaa, jotta he työllistyisivät uusille aloille.

– Me tarvitsemme reilut työmarkkinat. Ja me tarvitsemme ulkomaalaista työvoimaa tulevaisuudessakin, Riku Aalto tähdentää.

Metallin valtuusto hyväksyi torstaina uuden työehtosopimuksen Ellei paikallisesti sovita muuta, tulee alan työntekijöille lokakuussa yhden prosentin yleiskorotus ja 0,5 prosenttia henkilökohtaisina erinä. Päätös vaati äänestyksen, jossa 41 valtuutettua kannatti sopimusta, 11 vastusti ja yksi äänesti tyhjää.