keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kouvolan Sanomat: Suomi takaisin perussuomalaisille

Kouvolan Sanomat: Suomi takaisin perussuomalaisille 18.8.2010

Kolme sadasta Suomessa asuvasta ihmisestä omaa jonkin muun maan kuin Suomen passin. Perussuomalaisia tuntuu harmittavan se, ettei heistä enää päästä eroon, mutta puolue tekee selväksi, ettei lisää haluta.

Perussuomalaiset ajavat maahanmuuttopolitiikan tuntuvaa tiukennusta. Heinäkuun lopussa julkaistussa manifestissaan kolmetoista puolueen eduskuntavaaliehdokasta vaatii muun muassa monikultturismista luopumista ja maahanmuuttajien toimeentulotuen rajoittamista yhteen vuoteen.

Mitähän monikultturismista luopuminen tarkoittaa? Olisivatko kebabit ja pizzat pannassa, eikö telkkarista enää saisi katsoa muuta kuin kotimaisia sarjoja? Pitäisikö turvapaikanhakijoiden lisäksi karkottaa myös kaikki ne, jotka edustavat jotakin muuta kuin suomalaista kulttuuria?

Entä mitä tapahtuisi sellaisille maahanmuuttajille, jotka eivät vuoden maassa oltuaan ole päässeet muualle kuin Kelan palkkalistoille? Rahahanat kiinni, nälkäkuolema kyllä korjaa pohjasakan.

On naiivia syyttää pelkästään maahanmuuttajia siitä, että he elävät valtion tukien varassa. Kukaan poliitikoista ei mainitse sanallakaan työnantajien maahanmuuttajia kohtaan tuntemaa vastenmielisyyttä. Monien tutkimusten mukaan nimenomaan työnantajien asenteet estävät maahanmuuttajien pääsyn työmarkkinoille.

Vaikuttaa siltä, että perussuomalaisilla on kova kaipuu jonkinlaiseen myyttiseen Kalevala-Suomeen, jossa sinilippu liehuu ja Maamme-laulu raikaa kirkkaana – eikä millään murteellisella suomen kielellä. Ikävä kyllä nykyään ihmiset liikkuvat työn, rakkauden tai mahdollisuuksien perässä maiden rajoista välittämättä. On mahdotonta vallata Suomi takaisin suomalaisille.

Työperäisen maahanmuuton tiukentamista vaativa Eero Heinäluoma puolestaan ei ole tainnut kiinnittää huomiota Suomen väestörakenteen kehitykseen. Suomen väestö ikääntyy nopeammin kuin missään muussa EU-jäsenvaltiossa. Työikäinen väestö alkaa supistua kuluvana vuonna, kun ensimmäinen suuri ikäluokka pääsee eläkeikään. Vuonna 2040 yhtä vanhusta kohti on enää kaksi työikäistä, kun nykyään heitä on neljä.

Parin vuoden takaisessa talousarvioesityksessä todetaan, että tilannetta voidaan yrittää helpottaa aktiivisella maahanmuuttopolitiikalla, mutta edes se ei riitä ratkaisuksi. Taidamme kaikki joutua kerjuulle ennen pitkää. Paitsi ettei sekään taida onnistua. Viimeinen oljenkorsi uhataan julistaa laittomuudeksi, ja Ben Zyskowiczin mukaan kerjääminen vastaakin kauheudessaan naisen sukupuolielinten silpomista.

Zyskowiczille suosittelen vuoden määräaikaista toimeentulotukea. Määräajan päätyttyä toimeentulosta on huolehdittava miten parhaiten taitaa, mutta kerjuusta seuraa maastakarkotus.

Toivon myös lämpimästi, että vanhuudenpäivillään herroja Heinäluoma ja Halla-Aho hoitaa Filippiineiltä Suomeen hoitajavajetta paikkaamaan tullut hoitaja.