lauantai 28. elokuuta 2010

Vasemmistolinkki: Tule keskustelemaan vähemmistöryhmiin kohdistuvasta äärioikeiston uhasta

Vasemmistolinkki: Tule keskustelemaan vähemmistöryhmiin kohdistuvasta äärioikeiston uhasta 28.8.2010

TULE KESKUSTELEMAAN VÄHEMMISTÖRYHMIIN KOHDISTUVASTA ÄÄRIOIKEISTON UHASTA JA POHTIMAAN KEINOJA SEN TORJUMISEKSI

Aika: Torstai 2.9. klo 18-20

Paikka: Mannerheimintie 5, Uuden ylioppilastalon A-rappu, kolmas kerros, Alina-sali

Keskustelutilaisuus on avoin ja ilmainen.

Viime aikoina on tapahtunut useita vähemmistöryhmien väkivaltaiseen sortoon pyrkiviä iskuja eri puolilla Suomea. Eniten huomiota ovat saaneet Helsingin Gay Pride-kulkueeseen tehty kaasuisku ja useat polttopulloiskut maahanmuuttajien omistamiin pitserioihin.

Samaan aikaan niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden ajatukset ovat saaneet paljon kannatusta ja heidän puhemiehikseen eduskuntaan pyrkiville ennustetaan vaalivoittoja.

Olemme tilanteessa, jossa monet suurimmissa puolueissa uskovat saavansa lisää kannatusta flirttailemalla rasismin kanssa, ja monet menestyvät poliitikot ymmärtävät ja kierrellen hyväksyvät väkivaltaisetkin iskut vähemmistöryhmiä vastaan.

Poliittinen keskustelu, jossa kosiskellaan ihmisiä muukalaisvihan
avulla ja syyttämällä maahanmuuttajia milloin mistäkin todellisesta tai kuvitteellisesta ongelmasta, luo tilaa äärioikeistolle organisoitua ja aloittaa väkivaltaisetkin toimet, kuten olemme jo joutuneet todistamaan. Näiden toimien ymmärtäminen mediassa taas luo legitimiteettiä tällaiselle väkivallalle. Olemme joutuneet tilanteeseen, jossa organisoituneen äärioikeiston väkivallan muuttuminen osaksi arkipäivää voi olla vain ajan kysymys.

Nyt jos koskaan on rakennettava ruohonjuuritason vastavoimaa, moninaista ja vahvaa liikettä jokaisen ihmisen tasavertaisen oikeuden elämään ja koskemattomuuteen puolesta ja kaikkia etnisen ryhmän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, uskonnon tai vastaavan syyn perusteella ihmisiä syrjiviä liikkeitä vastaan.

Tilaisuudessa alustavat Dan Koivulaakso, joka valottaa lyhyesti suomalaisen äärioikeistolaisen liikehdinnän historiaa ja nykypäivää, Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus-verkostosta ja Tanja Lehtoranta SETAsta. Loput alustajat varmistuvat
lähiaikoina.

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia, jakamaan ideoita ja suunnittelemaan väkivaltaisen äärioikeiston vastaista toimintaa!