torstai 19. elokuuta 2010

Verkkouutiset: Tuomioja: "SDP lähtenyt herrojen kanssa marjaan"

Verkkouutiset: Tuomioja: "SDP lähtenyt herrojen kanssa marjaan" 19.8.2010
Erkki Tuomioja: Demarit ja persujen haaste (blogi) 18.8.2010

Kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä se, että demareilta vuotaa kannatusta perussuomalaisille, ei johdu sen enempää ydinvoimasta, liiallisesta viherpiipertelystä kuin maahanmuutostakaan.

- Ongelman ydin on siinä, että aika isosta osasta demareiden perinteisiä kannattajia tuntuu, ettei SDP ole enää työväenpuolue, vaan [se] on jo lähtenyt herrojen kanssa liian pitkälle marjaan, Erkki Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

Tuomiojan mielestä vuotoa ei tukita "flirttaamalla maahanmuuttokriittisyydellä, kuten joku strategi on voinut ajatella, vaan tämä vain kiihdyttää sitä".

- Tähänkään haasteeseen ei vastata sillä, että kaivetaan vanhat tunnukset naftaliinista vaan ainoastaan johdonmukaisella ja uskottavalla politiikalla, jonka tulee alkaa rehellisellä analyysillä siitä, miksi hyvinvointivaltion alasajo ja tuloerojen kasvattaminen alkoi SDP:n pitkällä hallituskaudella.

Putkosella viherkaihia silmissä

Entisen ay-aktiivin Matti Putkosen perussuomalaisiin loikkaamisen perustelut Tuomioja lyttää.

- Kun Matti Putkonen selittää SDP:stä eronsa syyksi entisen puolueensa liiallisen vihreyden, on kyse enemmän viherkaihista selittäjän silmissä kuin todellisuudesta.

Tuomiojan mielestä loogisempaa olisi siirtyä johonkin nykyisistä "epävihreistä hallituspuolueista" kuin ydinvoimaa vastustaneeseen perussuomalaisiin.