maanantai 30. elokuuta 2010

Iltalehti: Maahanmuuttokriitikoille uusi johtaja

Iltalehti: Maahanmuuttokriitikoille uusi johtaja 30.8.2010

Maahanmuuttokriittinen Muutos 2011 ry on valinnut puheenjohtajakseen Jiri Kerosen, 25-vuotiaan oikeustieteen opiskelijan Turusta.

Puolueeksi haikailevan yhdistyksen entinen puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä jätti puolueen heinäkuussa kyllästyttyään sen jäsenten maahanmuutto- ja islam-vastaisuuteen.

Uusi puoluejohtaja nostaa puheenjohtajuutensa tärkeimmiksi teemoiksi sekä islamin että maahanmuuton. Kysymyksiin siitä, onko hän rasisti tai onko islam uhka, maahanmuuttovastaisen Homma-forumin aktiivi vastaa kuitenkin kieltävästi.

- Uhka on oma järjestelmämme, jos Suomi alkaa kohdella ihmisiä eriarvoisesti heidän uskontonsa tai kulttuurinsa takia, Keronen sanoo.

Keronen oli vuoden 2008 kuntavaaleissa ehdokkaana Turun perussuomalaisten listalla. Maahanmuuttokysymysten sijasta hän sanoo innostuneensa perussuomalaisista, koska nämä vastustivat Kerosen lailla Euroopan unionia.

Perussuomalaisista hän kertoo saaneensa kuitenkin tarpeeksi, kun puolue ei ottanut tarpeeksi huomioon tietoyhteiskuntaan ja sanavapauteen liittyviä kysymyksiä.

Muutokseen hän liittyi vuosi sitten.

Muutos 2011 kannattaa suoraa demokratiaa eli sitovia kansanäänestyksiä. Tärkein äänestys liittyisi yllättäen maahanmuuttoon.

Kerosen maahanmuuttoehdotuksessa Suomen pakolaiskiintiö nostettaisiin 750:stä tuhanteen, mutta kaikki muu humanitaarinen maahanmuutto kiellettäisiin. Se tarkoittaisi, että esimerkiksi perheenyhdistämisen kautta tulevilta maahanmuuttajilta suljettaisiin ovet Suomeen.

Ensi kevään eduskuntavaaleissa liikkeen tavoite on kahdesta kolmeen kansanedustajaa.