torstai 10. maaliskuuta 2011

HS: Wallin järjestäisi muslimeille oman rukoustilan kouluihin

Helsingin Sanomat/STT: Wallin järjestäisi muslimeille oman rukoustilan kouluihin 10.3.2011

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin olisi valmis tarvittaessa järjestämään esimerkiksi muslimeille oman rukoustilan kouluihin, jos suuri osa koulun oppilaista on tämän uskontokunnan edustajia.

STT:n haastattelussa Wallin sanoo olevansa huolissaan yhteiskunnan joutumisesta tienhaaraan, jossa on valittava avoimen tai suljetun yhteiskunnan välillä. Avointa yhteiskuntaa edustaa RKP:n ajama suvaitsevaisuus ja suljettua perussuomalaisten politiikka.

______________________________________________________

Kauppalehti/STT: RKP kampanjoi suvaitsevaisuudella

RKP:n puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin tarjoaa puoluettaan suvaitsevaksi vaihtoehdoksi ennakkoluuloja heijastavalle ja suvaitsemattomuutta ajavalle perussuomalaisille.

-  Minä onnittelen Timo Soinia siitä, että hän on monen vuoden uurastuksen jälkeen - hänhän on puoluejohtajista nestori virkavuosien perusteella - onnistunut rakentamaan tällaisen gallup-raketin. Mutta minua huolestuttaa se, että olemme joutuneet tienhaaraan, jossa on valittava avoimen tai suljetun yhteiskunnan välillä, Wallin sanoo STT:n haastattelussa.

Wallin olisi valmis tarvittaessa järjestämään esimerkiksi muslimeille oman rukoustilan kouluihin, jos suuri osa koulun oppilaista on tämän uskontokunnan edustajia.

RKP ei kuitenkaan ennen vaaleja sulje pois hallitusyhteistyötä minkään puolueen kanssa. Puolue on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1975.

Kulttuuriministeri kantaa huolta siitä, että nuoret eivät lue kaunokirjallisuutta. Tosin omakin lukuharrastus on kärsinyt ministerinkiireistä, mutta nyt hän on vihdoin päässyt ruotsalaisen Stieg Larssonin dekkaritrilogian kimppuun.

________________________________________________

Iltalehti/STT: Wallin järjestäisi muslimeille rukoustilan kouluihin

Päivi Räsänen tivaa, miksi ministeri Wallin ei kanna huolta kristittyjen oppilaiden oikeuksista.

RKP:n puheenjohtajan Stefan Wallinin mielestä muslimioppilaille pitäisi tarvittaessa järjestää kouluun rukoustila.

RKP:n puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin tarjoaa puoluettaan suvaitsevaksi vaihtoehdoksi ennakkoluuloja heijastavalle ja suvaitsemattomuutta ajavalle perussuomalaisille.

Wallin olisi valmis tarvittaessa järjestämään esimerkiksi muslimeille oman rukoustilan kouluihin, jos suuri osa koulun oppilaista on tämän uskontokunnan edustajia.

Wallin onnittelee Timo Soinia siitä, että tämä on vuosien uurastuksen jälkeen onnistunut rakentamaan "gallup-raketin".

- Mutta minua huolestuttaa se, että olemme joutuneet tienhaaraan, jossa on valittava avoimen tai suljetun yhteiskunnan välillä, Wallin sanoo.

RKP ei kuitenkaan ennen vaaleja sulje pois hallitusyhteistyötä minkään puolueen kanssa. Puolue on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1975.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kimmastui Wallinin rukoustilakommentista. Räsänen huomauttaa, että monessa koulussa on kristittyjä oppilaita kielletty järjestämästä rukouspiiriä tai raamattuhetkeä välitunnilla koulun tiloissa.

- Miksi Wallin ei kanna huolta kristittyjen oppilaiden oikeudesta rukoushetkiin, Räsänen tivaa.

Räsänen sanoo, että Wallinin kommentti osuu samaan aikaan kun hallitus on tehnyt useiden kristillisten koulujen kohdalla kielteisen päätöksen.

- Toivon, että uskontoministeri Wallin kantaisi huolta myös kristittyjen vanhempien ja lasten oikeudesta uskonnonvapauslain mukaan harjoittaa uskoaan.
________________________________________________

Iltalehti/STT: Stefan Wallin: Molemmat kansalliskielet vaarassa

RKP:n Wallin koplaisi ruotsin ja suomen samaan toimintaohjelmaan

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin koplaisi sekä ruotsin että suomen kielen samaan toimintaohjelmaan seuraavan hallituksen ohjelmassa. Wallin sanoo STT:n haastattelussa, että molemmat kansalliskielet ovat paineen alla.

- Englannin kielen asema yhteiskunnassa ja varsinkin nuorten maailmassa on erittäin vahva. Nettimaailma, pelimaailma, tämä cybermaailma ylipäätään pursuaa sekä englannin kieltä että sellaisia ilmaisuja, jotka eivät edusta hyvää kielenkäyttöä, Wallin huomauttaa.

Kulttuuriministeri kantaa huolta siitä, että nuoret eivät lue kaunokirjallisuutta. Tosin omakin lukuharrastus on kärsinyt ministerinkiireistä, mutta nyt Wallin on vihdoin päässyt ruotsalaisen Stieg Larssonin dekkaritrilogian kimppuun.

Suomi tienhaarassa

43-vuotias kulttuuri- ja urheiluministeri luotsaa eduskuntavaaleihin pientä mutta sinnikästä kielipuoluettaan jo toista kertaa. Tosin puolueessa ei pidetä "ruotsalaisista" puhumisesta, minkä takia puolueen virallinen suomenkielinen nimikin on muutettu Suomen ruotsalaiseksi kansanpuolueeksi.

Eduskuntavaaleissa Suomi on Wallinin mielestä talouspoliittisessa tienhaarassa.

- Joko eletään yli varojen, jatketaan lainanottoa ja kuvitellaan, että kaikki jotenkin järjestyy, luvataan lisää menoja vaalikamppailun aikana ja kuvitellaan, että paha myrsky menee ohi. Toinen vaihtoehto on taas vastuullisen talouspolitiikan harjoittaminen, ei pelkästään vaalien jälkeen vaan sen ilmoittaminen jo ennen vaaleja, Wallin määrittelee.

RKP on tietenkin vastuullisen linjan kannattaja. Tavoitteena on talouskasvun aikaansaaminen. Talouskasvu luo työllisyyttä ja korkea työllisyys taas merkitsee, että ihmiset tulevat toimeen omillaan ja maksavat veroja. Verotuloilla pidetään yllä hyvinvointiyhteiskuntaa.

Wallinin mielestä seuraavalla vaalikaudella on oltava valmis maksamaan pikkuisen enemmän veroja kuin päättyvällä vaalikaudella. RKP ajaa arvonlisäveron korotusta 1-2 prosenttiyksiköllä.

Kasvua syntyisi erityisesti kulttuuriministerille läheisessä luovassa taloudessa. On vain paketoitava ideat myynti- ja vientikelpoiseen muotoon. RKP kannustaisi yrityksiä yhteisöveron laskulla.

Perinteinen teollisuuspolitiikkakin saa Wallinilta ymmärrystä. Ainakin oman vaalipiirin Varsinais-Suomen meriklusterista on pidettävä huolta.

Vaalitavoitteet sovitettavissa

RKP on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1979, eikä se ole vierastanut mitään puoluetta hallituskumppaninaan. Wallin arvioi, että nyt ainakin nykyisten hallituspuolueiden esittämät kannat ovat yhteen sovitettavissa, sillä niissä on vain vivahde-eroja.

- Mikä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö jokin muukin puolue voisi edustaa samanlaista realismia, Wallin muotoilee.

Perussuomalaisten ohjelmasta tosin löytyy erikoisia kohtia.

- Minä onnittelen Timo Soinia siitä, että hän on monen vuoden uurastuksen jälkeen - hänhän on puoluejohtajista nestori virkavuosien perusteella - onnistunut rakentamaan tällaisen gallup-raketin. Mutta minua huolestuttaa se, että olemme joutuneet tienhaaraan, jossa on valittava avoimen tai suljetun yhteiskunnan välillä, Wallin sanoo.

Perussuomalaiset kun heijastaa epäluuloja ja suvaitsemattomuutta vähemmistöjä ja muualta tulleita ihmisiä kohtaan. RKP:n perinteessä taas korostuvat liberalismi, suvaitsevaisuus, monikulttuurisuus ja vähemmistöjen tukeminen.