maanantai 21. maaliskuuta 2011

Savon Sanomat: Flirttaileeko vapauspuolue rasismilla?

Savon Sanomat: Waaliväitökset alkavat: Flirttaileeko vapauspuolue rasismilla? 21.3.2011

Vapauspuolue ei vain flirttaile rasismilla, vaan on avoimen rasistinen puolue. Itsenäisyyspuolue on kuin perussuomalaiset, mutta ilman Timo Soinin kaltaista uskottavaa johtajaa. Nämä ovat esimerkkejä väitteistä, joihin Pohjois-Savon eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat Savon Sanomien verkkopalvelun uudessa waaliväitös-videosarjassa.

Sarjassa esitellään puolueiden välisiä linjaeroja ja yhtäläisyyksiä eri teemojen, kuten verotuksen kautta. Mukana ovat puolueet, joilla on vähintään yksi ehdokas eduskuntavaaleissa Pohjois-Savon vaalipiirissä. Ehdokkaat vastaavat eri väitteisiin myös lehteen koostetussa juttusarjassa.

Nyt julkaistuissa videoissa esiintyvät itsenäisyyspuolueen Martti Pohjolainen, muutos 2011 -puolueen Aki Järvinen sekä vapauspuolueen Jenni Ylikotila. Ehdokkaiden vastaväittäjänä toimii Savon Sanomien toimittaja Matti Pietiläinen.

Väitteiden ohella ehdokkaille esitetään myös yllätyskysymyksiä. Tietääkö Martti Pohjolainen montako tähteä on EU:n lipussa. Entä osaako Aki Järvinen kertoa kuinka monta alaikäistä haki turvapaikkaa Suomesta viime vuonna?