lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kainuun Sanomat: Jussi Halla-aho kiistää ristiriidat Perussuomalaisissa

Kainuun Sanomat: Jussi Halla-aho kiistää ristiriidat Perussuomalaisissa 25.3.2011

Maahanmuuttokriittisistä kannoistaan tunnettu Jussi Halla-aho (ps.) kiistää, että Perussuomalaisissa olisi, tai olisi edes ollut, sisäisiä ristiriitoja.

Halla-ahon mukaan media yrittää luoda mielikuvaa, että perussuomalaiset ovat hajoamassa soinilaiseen enemmistöön halla-aholaiseen vähemmistöön.

– Tälle ei ole mitään vastinetta todellisuudessa. Soinin kanssa ei ole mitään riitaa eikä ristiriitaa, Halla-aho viittasi Perussuomalaisten puheenjohtajaan Timo Soiniin.

Halla-aho on maahanmuuttokriittisen Nuivan Manifestin keulakuva. Manifestin on allekirjoittanut 13 perussuomalaista kansanedustajaehdokasta eri puolilta Suomea. Manifesti sisältää muun muassa tiukennuksia turvapaikkamenettelyyn.

– Ohjelma tehtiin työryhmässä ja tarkoitus oli alusta lähtien, että manifestin sisältämät ajatukset ovat kaikkien hyödynnettävissä. Kun perussuomalaisten vaaliohjelma julkaistiin helmikuussa, huomasimme, että maahanmuuttopoliittinen osio oli lähes sanasta sanaan otettu manifestista, sanoi Halla-aho.

Yksi manifestin allekirjoittajista on kuhmolaislähtöinen, nykyisin Oulussa vaikuttava Olli Immonen, jonka vaalitilaisuuteen Halla-aho osallistui Kajaanissa perjantaina.

Immonenkaan ei näe vastakkainasettelua puolueessa.

– Eduskuntavaaliehdokkaidenhan pitää sitoutua Perussuomalaisten vaaliohjelmaan, hän huomautti.

Halla-aho vauhditti Immosen kampanjaa jo torstaina Oulussa, jossa paikalla kävi 120 ihmistä. Kajaanissa väkeä kävi ensimmäisen tunnin aikana muutamia kymmeniä.